‘Prins Autogas start deel Vialle door’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van Vialle. (Foto: Vialle

Prins Autogas start delen van het failliete Vialle Autogas Systems door. Dat meldt directeur Bart van Aerle aan het Eindhovens Dagblad. Het bedrijf is begonnen met de levering van reserveonderdelen voor de autogassystemen van Vialle, dat begin mei failliet ging.

Van Aerle stelt dat Prins Autogas met de doorstart vooral het imago van de autogasbranche hoog wil houden. “Als er geen onderdelen meer voor de systemen van Vialle kunnen worden geleverd, zou dat slecht zijn voor de reputatie van de branche als geheel”, zegt hij tegen het ED.

Vlak voor de coronacrisis introduceerde Vialle een nieuw autogas-systeem waarbij autogas in vloeibare vorm rechtstreeks in de cilinders wordt geïnjecteerd. Van Aerle kan nog niet zeggen of Prins dat systeem zal uitontwikkelen. Volgens hem heeft Prins een vergelijkbaar systeem. 

Vier medewerkers van Vialle zijn inmiddels in dienst getreden bij Prins. 

Van Aerle is om een reactie gevraagd. 

Momenteel vinden de eerste faillissementsveilingen plaats. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Prins Autogas start deel Vialle door’ | Automotive Online

‘Prins Autogas start deel Vialle door’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van Vialle. (Foto: Vialle

Prins Autogas start delen van het failliete Vialle Autogas Systems door. Dat meldt directeur Bart van Aerle aan het Eindhovens Dagblad. Het bedrijf is begonnen met de levering van reserveonderdelen voor de autogassystemen van Vialle, dat begin mei failliet ging.

Van Aerle stelt dat Prins Autogas met de doorstart vooral het imago van de autogasbranche hoog wil houden. “Als er geen onderdelen meer voor de systemen van Vialle kunnen worden geleverd, zou dat slecht zijn voor de reputatie van de branche als geheel”, zegt hij tegen het ED.

Vlak voor de coronacrisis introduceerde Vialle een nieuw autogas-systeem waarbij autogas in vloeibare vorm rechtstreeks in de cilinders wordt geïnjecteerd. Van Aerle kan nog niet zeggen of Prins dat systeem zal uitontwikkelen. Volgens hem heeft Prins een vergelijkbaar systeem. 

Vier medewerkers van Vialle zijn inmiddels in dienst getreden bij Prins. 

Van Aerle is om een reactie gevraagd. 

Momenteel vinden de eerste faillissementsveilingen plaats. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.