‘Seat werkt samen met IBM aan mobiliteitsapp’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Seat gaat samen met IBM een app ontwikkelen die mensen helpt om de snelste manier van transport in stedelijke gebieden te bepalen. De app, Mobility Adviser, vertelt mensen hoe zij met gebruikmaking van auto, trein, taxi en andere transportmiddelen efficiënt van a naar b kunnen komen. Dit meldt Bloomberg naar aanleiding van een interview met Seat-bestuursvoorzitter Luca de Meo.

IBM gaat de IT leveren voor de app, die door Seat in de markt wordt gezet. De samenwerking loopt al sinds oktober vorig jaar. Er is nog geen releasedatum voor de app genoemd.

Seat begeeft zich door de samenwerking met IBM op een drukke markt. Uber en Lyft zijn de leidende partijen, naast diverse autofabrikanten. Here Technologies, het automatiseringsbedrijf van Audi, BMW en Daimler, lanceerde afgelopen maand SoMo om bestuurders en rijders te matchen met mensen die ze kennen. Ook Microsoft en Tomtom breidden hun samenwerking uit.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Seat werkt samen met IBM aan mobiliteitsapp’ | Automotive Online

‘Seat werkt samen met IBM aan mobiliteitsapp’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Seat gaat samen met IBM een app ontwikkelen die mensen helpt om de snelste manier van transport in stedelijke gebieden te bepalen. De app, Mobility Adviser, vertelt mensen hoe zij met gebruikmaking van auto, trein, taxi en andere transportmiddelen efficiënt van a naar b kunnen komen. Dit meldt Bloomberg naar aanleiding van een interview met Seat-bestuursvoorzitter Luca de Meo.

IBM gaat de IT leveren voor de app, die door Seat in de markt wordt gezet. De samenwerking loopt al sinds oktober vorig jaar. Er is nog geen releasedatum voor de app genoemd.

Seat begeeft zich door de samenwerking met IBM op een drukke markt. Uber en Lyft zijn de leidende partijen, naast diverse autofabrikanten. Here Technologies, het automatiseringsbedrijf van Audi, BMW en Daimler, lanceerde afgelopen maand SoMo om bestuurders en rijders te matchen met mensen die ze kennen. Ook Microsoft en Tomtom breidden hun samenwerking uit.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.