Geknutsel aan campers zorgt voor meer pechmeldingen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Vooral in België en Duitsland stranden veel vakantiegangers. (Foto: Shutterstock)

In vergelijking met de zomer van 2017 is het aantal pechmeldingen deze zomerperiode van Nederlandse automobilisten in het buitenland gestegen. Vooral het aantal pechmeldingen vanuit onze buurlanden steeg fors. In België steeg het aantal meldingen met 15,6 procent en in Duitsland met 10,1 procent. Zo meldt Alarmcentrale SOS International.

De pechmeldingen lopen uiteen van een lekke band tot (grotere) problemen met de motor of de accu.

Dat België en Duitsland bovenaan staan, komt volgens de alarmcentrale omdat veel mensen deze zomer relatief dichtbij huis zijn gebleven vanwege het goede weer. Daarnaast zijn België en Duitsland belangrijke doorreislanden naar andere bestemmingen.

Camperpech

Opvallend is ook dat het aantal hulpvragen voor campers binnen een jaar meer dan verdubbeld is tot meer dan 3.600 dit jaar. “Het gaat dan om schade en diefstal, maar in meer dan tachtig procent van de gevallen draait het om een pechgeval”, aldus directeur Marcel van der Meulen van SOS International. Volgens hem stranden er jaarlijks honderden campers langs de Route du Soleil of andere drukke vakantieroutes. Volgens de centrale komt het hoge aantal pechgevallen onder andere doordat er aan ‘oudere campers vaak veel wordt geknutseld’. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot een te hoge aslast door de inbouw van een te grote watertank of elektrische problemen, omdat accu’s te begeven door de inbouw van moderne apparatuur.

SOS International is onderdeel van expertisebureau CED, dat onlangs nog meldde dat het aantal ongelukken op onze snelwegen fors is gestegen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.