SRA: autobranche optimistisch over 2018

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Dat blijkt uit het onderzoek Branche in Zicht 2018 van accountantsorganisatie SRA. De organisatie vroeg autobedrijven naar hun verwachtingen en voerde een analyse uit op de cijfers. Vorig jaar realiseerde de autobranche een omzetstijging van 7,4 procent en een winstgroei van 12,9 procent. Ook voor dit jaar is de verwachting dat zowel winst als omzet toenemen.

Uit dat laatste blijkt dat de financiële gezondheid van de autobranche toeneemt. Het aantal bedrijven dat in de gevarenzone verkeert, is gedaald van 14 procent (in 2014) naar 10 procent in 2016. Lees het hele rapport in de Automotive Kennisbank.

Er zijn volgens de SRA een paar punten van zorg. Zo is het verkrijgen van krediet een punt van zorg voor bijna de helft van de gevraagde ondernemers. Zij spreken de verwachting uit dat het financieren van geplande investeringen moeizaam zal verlopen. Tot slot is het gebrek aan goede werknemers ook een probleem, stelt 42 procent van de ondervraagden. Het aantal vacatures ligt al sinds het eerste kwartaal op recordhoogte.

SRA heeft voor het rapport gebruik gemaakt van ruim tienduizend jaarrekeningen en 645 ondernemers (in alle branches) hebben meegedaan aan het onderzoek.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.