Omzet autobranche vorig jaar 2% gestegen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt het CBS.

In het vierde kwartaal liep de omzet met 8 procent terug, voornamelijk als gevolg van de lagere nieuwverkoop. Het CBS meldde eerder al een omzetdaling bij importeurs.

Alle andere segmenten noteerden wel groei. Zo groeide de omzet van de bedrijfsautobranche met 11,3 procent, omzet bij universele autobedrijven met 5,9 procent en de omzet in de handel in auto-onderdelen nam met 3,9 procent toe.

In 2016 stonden er gemiddeld 2.200 vacatures open in de branche, het hoogste gemiddelde in jaren, aldus het CBS. Vacaturesite Jobmotive meldde recentelijk samen met Tevreden.nl een personeelsonderzoek te starten.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Omzet autobranche vorig jaar 2% gestegen | Automotive Online

Omzet autobranche vorig jaar 2% gestegen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt het CBS.

In het vierde kwartaal liep de omzet met 8 procent terug, voornamelijk als gevolg van de lagere nieuwverkoop. Het CBS meldde eerder al een omzetdaling bij importeurs.

Alle andere segmenten noteerden wel groei. Zo groeide de omzet van de bedrijfsautobranche met 11,3 procent, omzet bij universele autobedrijven met 5,9 procent en de omzet in de handel in auto-onderdelen nam met 3,9 procent toe.

In 2016 stonden er gemiddeld 2.200 vacatures open in de branche, het hoogste gemiddelde in jaren, aldus het CBS. Vacaturesite Jobmotive meldde recentelijk samen met Tevreden.nl een personeelsonderzoek te starten.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.