Bovag brengt RDC onder bij Bovemij

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt Bovag vandaag. Bovag heeft 69 procent van de aandelen in RDC Group, het restant is in handen van RAI Vereniging. Bovag-dochter Bovemij neemt het Bovag-belang over. Er is geen transactiesom bekend gemaakt.

Gezamenlijk moeten de bedrijven nieuwe producten en diensten voor de mobiliteitsmarkt ontwikkelen. Dat is niet helemaal nieuw, want bijvoorbeeld het deelautoconcept Trexcar is al een gezamenlijk initiatief. “Wij denken ook aan het Helder private lease-platform van Bovemij. Door het samen brengen van de bedrijven moet dit platform verder ontwikkeld worden”, zegt Bertho Eckhardt, bondsvoorzitter van Bovag. Maar ook de toekomst van RDC is door deze samenvoeging geborgd. “RDC opereert in een competitieve markt. Onder de vleugels van Bovemij kan RDC in alle stabiliteit en met voldoende investeringsruimte werken aan zijn toekomst.” 

René Leander, directievoorzitter Bovemij, ziet ook voordelen. “De activiteiten van RDC maken dat we de klanten van Bovemij beter tot dienst te kunnen zijn.”

Bovemij maakte in 2015 15,5 miljoen euro winst. RDC schreef in 2015 voor het eerst sinds 2011 weer zwarte cijfers.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.