CBS: omzet autobranche fors lager, wel meer vacatures

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt het CBS.

Het aantal openstaande vacatures bedroeg in het tweede kwartaal van 2013 ongeveer 1.200, daarmee ligt het aantal vacatures weer op het niveau van 2012, nadat het was gezakt tot 700 in het eerste kwartaal van 2013. Ook in de bedrijfsautobranche was er sprake van groei. De afzet van nieuwe auto`s daalde nog wel, toch steeg de omzet met 1,9%.

Importeurs hebben hun omzet het meest zien dalen. Een logisch gevolg van de ingestorte nieuwvverkoop. Volgens het CBS daalde de omzet voor het laatste zo hard in 2009.

Aftersales
De omzet van universele garages, banden- en schadebedrijven daalde in het tweede kwartaal met ongeveer 5,5%. De omzetdaling van de onderdelenleveranciers stabiliseerde. De daling bedroeg 1%, tegen een daling van 4% of meer in de laatste vier kwartalen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.