‘Benzinemotor vervuilender dan diesel’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Sinds de Euro5-norm geldt voor dieselauto’s een bovengrens voor de uitstoot van fijnstofdeeltjes (pn) en voor de massa fijnstof (pm). Voor benzineauto’s geldt alleen een grens voor de pm-waarde en is verder CO2-uitstoot bepalend. Autofabrikanten hebben zich daarom toegelegd op direct ingespoten benzinemotoren, door deze techniek daalde de CO2-uitstoot snel. Maar nu blijkt dat deze techniek een negatief effect op de uitstoot van fijnstofdeeltjes heeft.

Lees meer op de website van Autokompas.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Benzinemotor vervuilender dan diesel’ | Automotive Online

‘Benzinemotor vervuilender dan diesel’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Sinds de Euro5-norm geldt voor dieselauto’s een bovengrens voor de uitstoot van fijnstofdeeltjes (pn) en voor de massa fijnstof (pm). Voor benzineauto’s geldt alleen een grens voor de pm-waarde en is verder CO2-uitstoot bepalend. Autofabrikanten hebben zich daarom toegelegd op direct ingespoten benzinemotoren, door deze techniek daalde de CO2-uitstoot snel. Maar nu blijkt dat deze techniek een negatief effect op de uitstoot van fijnstofdeeltjes heeft.

Lees meer op de website van Autokompas.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.