Diefstal oldtimers meer dan verdubbeld

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2008 was 56% van de gestolen oldtimers van het merk Volkswagen, Mercedes-Benz of Opel. De populairste types waren de Volkswagen Golf (95), Opel Kadett (53) en Opel Corsa (19). Het terugvindpercentage van gestolen auto’s van 21 jaar en ouder (47,1%) lag vorig jaar lager dan het algemene terugpercentage (55,9%).

Volgens het AVC heeft de toename van de klassiekerdiefstal onder meer te maken met de opkomst van startonderbrekers. Oudere auto’s zijn hier vaak niet van voorzien, waardoor ze makkelijker te stelen zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Diefstal oldtimers meer dan verdubbeld | Automotive Online

Diefstal oldtimers meer dan verdubbeld

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2008 was 56% van de gestolen oldtimers van het merk Volkswagen, Mercedes-Benz of Opel. De populairste types waren de Volkswagen Golf (95), Opel Kadett (53) en Opel Corsa (19). Het terugvindpercentage van gestolen auto’s van 21 jaar en ouder (47,1%) lag vorig jaar lager dan het algemene terugpercentage (55,9%).

Volgens het AVC heeft de toename van de klassiekerdiefstal onder meer te maken met de opkomst van startonderbrekers. Oudere auto’s zijn hier vaak niet van voorzien, waardoor ze makkelijker te stelen zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.