‘Blockchain biedt oplossingen tegen fraude bij import’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Op het Automotive Remarketing Network geeft Jon Kuiper, voormalig ceo van Koopman Logistics en mede-oprichter van Vinturas, een presentatie over hoe de blockchain logistieke processen versimpelt en helpt om fraude tegen te gaan. Het event vindt op 3 december plaats in het ADO Den Haag stadion. Inschrijven kan hier

Kuiper gaat in zijn presentatie dieper in op de werking van de blockchain, over Vinturas (waarvan Koopman een van de founding partners is) en over hoe met deze technologie fraude kan worden tegengegaan.  

Inmiddels is Kuiper in gesprek met de RDW. “We zijn in vergevorderd stadium en hopen snel een pilot te kunnen gaan draaien. Onze ambitie is om, gebruikmakend van blockchain technologie, de originele kilometerstand en de configuratie van het voertuig vast te houden tijdens de reis door de logistieke keten. De verkopende partij voert conditie van het voertuig en de kilometerstand in. Fraude vindt normaal gesproken pas daarna plaats en wordt dus opgemerkt. In die zin is Vinturas ook een kwaliteitskenmerk, dat het importproces versnelt.”

Verbreding

Vakblad Automotive lanceert op 3 december een nieuw evenement: Automotive Remarketing Network. Dit evenement is de opvolger van Impex Day, het jaarlijkse seminar over import en export. Er is voor verbreding gekozen omdat de occasionmarkt zich steeds meer internationaal ontwikkelt. Import en export zijn geen niches meer maar een logisch onderdeel van een goede occasionstrategie. Daarnaast werd bij de bezoekers van Impex Day de roep steeds luider om ook geïnformeerd te worden over precaire zaken als het voorkomen van fraude en witwassen, en over algemenere trends zoals online retail. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.