Subaru Nederland sluit importeursvestiging in Aalsmeer

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De vestiging in Aalsmeer. (Foto: Subaru)

In de eerste elf maanden werden er maar een beperkt aantal nieuwe Subaru’s geregistreerd.

Subaru Nederland sluit op 1 januari de deuren van de eigen dealervestiging in Aalsmeer. Dat bevestigt het aan Automotive Magazine. Voor alle medewerkers is een nieuwe werkplek gezocht.

“Als gevolg van veranderingen in de autobranche en daarmee gepaarde veranderingen in het beleid van Subaru Nederland is besloten om het eigen dealerbedrijf per 1 januari te sluiten en de verkoop- en aftersalesactiviteiten in Aalsmeer te beëindigen”, laat de importeur in een reactie weten.

Productiestop

Subaru kent een moeizaam jaar in Nederland. In totaal telt het merk tot en met november een kleine tachtig registraties, het laagste aantal ooit. “Helaas werd Subaru’s eerste EV, de Solterra (een van de zeven genomineerden voor de titel Car of the Year, red.), getroffen door een stop in productie, waardoor we nauwelijks Solterra’s hebben kunnen verkopen. En door die productiestop is er wereldwijd een gat in de leveringen ontstaan wat zal moeten worden dichtgelopen de komende maanden. Dat kost tijd en heeft consequenties voor de beschikbaarheid. Dat blijft ook in 2023 een punt van zorg.”

Ook voor de modellen met verbrandingsmotoren geldt dat er door chiptekorten leveringsissues zijn. Om de dealers toch aan business te helpen startte de importeur twee jaar geleden met een jong gebruikt programma. “Ook in 2023 zetten we weer in op approved used/jong gebruikt. We bieden dan een vrijwel nieuwe auto aan voor de prijs van een gebruikte auto, daarmee kunnen we een deel van de klantvraag invullen.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Subaru Nederland sluit importeursvestiging in Aalsmeer | Automotive Online

Subaru Nederland sluit importeursvestiging in Aalsmeer

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De vestiging in Aalsmeer. (Foto: Subaru)

In de eerste elf maanden werden er maar een beperkt aantal nieuwe Subaru’s geregistreerd.

Subaru Nederland sluit op 1 januari de deuren van de eigen dealervestiging in Aalsmeer. Dat bevestigt het aan Automotive Magazine. Voor alle medewerkers is een nieuwe werkplek gezocht.

“Als gevolg van veranderingen in de autobranche en daarmee gepaarde veranderingen in het beleid van Subaru Nederland is besloten om het eigen dealerbedrijf per 1 januari te sluiten en de verkoop- en aftersalesactiviteiten in Aalsmeer te beëindigen”, laat de importeur in een reactie weten.

Productiestop

Subaru kent een moeizaam jaar in Nederland. In totaal telt het merk tot en met november een kleine tachtig registraties, het laagste aantal ooit. “Helaas werd Subaru’s eerste EV, de Solterra (een van de zeven genomineerden voor de titel Car of the Year, red.), getroffen door een stop in productie, waardoor we nauwelijks Solterra’s hebben kunnen verkopen. En door die productiestop is er wereldwijd een gat in de leveringen ontstaan wat zal moeten worden dichtgelopen de komende maanden. Dat kost tijd en heeft consequenties voor de beschikbaarheid. Dat blijft ook in 2023 een punt van zorg.”

Ook voor de modellen met verbrandingsmotoren geldt dat er door chiptekorten leveringsissues zijn. Om de dealers toch aan business te helpen startte de importeur twee jaar geleden met een jong gebruikt programma. “Ook in 2023 zetten we weer in op approved used/jong gebruikt. We bieden dan een vrijwel nieuwe auto aan voor de prijs van een gebruikte auto, daarmee kunnen we een deel van de klantvraag invullen.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.