Subaru Aalsmeer dicht door brand bij buren

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Dealerbedrijf Subaru Aalsmeer hield op zaterdag en maandag de deuren gesloten vanwege rook en roetschade in zijn showroom. (Foto: Subaru Aalsmeer)

Autodealer Subaru Aalsmeer houdt de deuren tijdelijk gesloten vanwege rookschade. Afgelopen zaterdagnacht was er een grote brand bij een nabijgelegen rubberbotenopslag. Volgens brandweerkorps Amsterdam Amstelland was de brand dermate fel, dat de naastgelegen bedrijven ook schade opliepen.

Dinsdag hoopt het bedrijf weer te starten met reparatie en klein onderhoud met behulp van een gehuurde hefbrug. Dat meldt Frank Manshanden, verkoopadviseur van Subaru Aalsmeer aan Automotive.

Het dealerbedrijf heeft zelf geen brand of waterschade, zegt Manshanden. “Onze showroom stond echter wel vol met rook. Hierbij heeft de hele inboedel rook en roetschade opgelopen. In totaal stonden er 25 auto’s in de showroom”, aldus Manshanden. Over de totale schade valt nog niks te zeggen.

De brandweer meldt dat niemand gewond raakte bij de brand. Het is nog niet duidelijk hoe de brand ontstond.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.