Polestar krijgt 1,6 miljard euro extra financiering

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Vorige maand werd elektrische SUV Polestar 3 gelanceerd. (Foto: Polestar)

Volvo verstrekt de helft van een financiering van 1,6 miljard euro aan Polestar. Het geld is bedoeld om het groeiplan van de Zweeds-Chinese EV-bouwer op schema te houden, meldt Polestar in een persbericht. De andere 800 miljoen euro wordt gefinancierd door investeringsfonds PSD Investments.

Polestar is fabrikant van sportieve EV’s. Van oorsprong Zweeds is het nu een gezamenlijke operatie van Volvo Cars en het Chinese Geely – dat eveneens eigenaar is van Volvo. De 1,6 miljard aan financiering is bedoeld om het bedrijf in elk geval in 2023 van voldoende middelen te voorzien. “We verwelkomen de aanhoudende steun van onze belangrijkste aandeelhouders in een tijd waarin de kapitaalmarkten volatiel en onvoorspelbaar zijn”, zei Polestar-topman Thomas Ingenlath in de verklaring. “Er rijden nu ongeveer 70 duizend Polestars op de weg en we zijn goed op weg om ons doel te bereiken om dit jaar 50 duizend auto’s af te leveren. We boeken sterke vooruitgang met onze ambitieuze plannen om tegen 2026 nog drie modellen te lanceren.” 

Naar de beurs

In juni ging Polestar naar de beurs door een fusie met een SPAC. Sindsdien zijn de aandelenkoersen aan de Nasdaq gedaald van 13 dollar per aandeel naar de huidige koers van 4,57 dollar.

Polestar bracht afgelopen jaren drie modellen uit. Het plan is om tot 2026 elk jaar een nieuw model te lanceren. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Polestar krijgt 1,6 miljard euro extra financiering | Automotive Online

Polestar krijgt 1,6 miljard euro extra financiering

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Vorige maand werd elektrische SUV Polestar 3 gelanceerd. (Foto: Polestar)

Volvo verstrekt de helft van een financiering van 1,6 miljard euro aan Polestar. Het geld is bedoeld om het groeiplan van de Zweeds-Chinese EV-bouwer op schema te houden, meldt Polestar in een persbericht. De andere 800 miljoen euro wordt gefinancierd door investeringsfonds PSD Investments.

Polestar is fabrikant van sportieve EV’s. Van oorsprong Zweeds is het nu een gezamenlijke operatie van Volvo Cars en het Chinese Geely – dat eveneens eigenaar is van Volvo. De 1,6 miljard aan financiering is bedoeld om het bedrijf in elk geval in 2023 van voldoende middelen te voorzien. “We verwelkomen de aanhoudende steun van onze belangrijkste aandeelhouders in een tijd waarin de kapitaalmarkten volatiel en onvoorspelbaar zijn”, zei Polestar-topman Thomas Ingenlath in de verklaring. “Er rijden nu ongeveer 70 duizend Polestars op de weg en we zijn goed op weg om ons doel te bereiken om dit jaar 50 duizend auto’s af te leveren. We boeken sterke vooruitgang met onze ambitieuze plannen om tegen 2026 nog drie modellen te lanceren.” 

Naar de beurs

In juni ging Polestar naar de beurs door een fusie met een SPAC. Sindsdien zijn de aandelenkoersen aan de Nasdaq gedaald van 13 dollar per aandeel naar de huidige koers van 4,57 dollar.

Polestar bracht afgelopen jaren drie modellen uit. Het plan is om tot 2026 elk jaar een nieuw model te lanceren. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.