Emil Frey breekt Europa open voor Chinees Great Wall Motor

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Great Wall Motor komt met Ora op de Europese markt. (Foto: GWM, Ora)

De Chinese autofabrikant Great Wall Motor (GWM) en Emil Frey hebben een overeenkomst bereikt over de import en distributie van de merken Ora en Wey in Duitsland. Zo meldt het bedrijf.

Het plan is om de merken vanaf het vierde kwartaal te introduceren op de Duitse markt. Er zijn nog onderhandelingen gaande over de uitbreiding van de samenwerking naar andere markten in West- en Centraal Europa. GWM kondigde vorig jaar op de IAA Mobility zijn komst naar Europa aan. Het Chinese bedrijf zal op de Duitse markt van start gaan met de verkoop van het volledig elektrische compacte model Funky Cat van Ora en de plug-in hybride Coffee 01 van Wey, het premium suv-merk van GWM.

Volwassenheid

“Voor GWM is dit een mijlpaal op weg naar Europa”, aldus Xiangjun Meng, head of Europe market bij GWM. Het Chinese GWM is opgericht in 1984 en is een internationale autofabrikant met meerdere merken. Het bedrijf is heeft 100 dochterondernemingen en telt meer dan 60 duizend werknemers en is in meer dan 60 landen vertegenwoordigd. In aanloop naar de Europese introductie, opende GWM afgelopen najaar al zijn Europese hoofdkantoor in München.

“Toen we in 2020 het topmanagement van GWM voor de eerste keer ontmoetten, was ik meteen overtuigd van de technische volwassenheid en kwaliteit van de voertuigen”, aldus Wolfgang Kopplin, directielid Emil Frey Group. Vorige maand maakte Louwman bekend dealerpartner te worden van het Chinese merk BYD.

Er staat voor dit najaar een golf aan EV-merken aan te komen: GM plant een offensief met Chevrolet, Hummer en Cadillac en ook Vinfast en Lucid willen dit jaar nog open in Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Emil Frey breekt Europa open voor Chinees Great Wall Motor | Automotive Online

Emil Frey breekt Europa open voor Chinees Great Wall Motor

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Great Wall Motor komt met Ora op de Europese markt. (Foto: GWM, Ora)

De Chinese autofabrikant Great Wall Motor (GWM) en Emil Frey hebben een overeenkomst bereikt over de import en distributie van de merken Ora en Wey in Duitsland. Zo meldt het bedrijf.

Het plan is om de merken vanaf het vierde kwartaal te introduceren op de Duitse markt. Er zijn nog onderhandelingen gaande over de uitbreiding van de samenwerking naar andere markten in West- en Centraal Europa. GWM kondigde vorig jaar op de IAA Mobility zijn komst naar Europa aan. Het Chinese bedrijf zal op de Duitse markt van start gaan met de verkoop van het volledig elektrische compacte model Funky Cat van Ora en de plug-in hybride Coffee 01 van Wey, het premium suv-merk van GWM.

Volwassenheid

“Voor GWM is dit een mijlpaal op weg naar Europa”, aldus Xiangjun Meng, head of Europe market bij GWM. Het Chinese GWM is opgericht in 1984 en is een internationale autofabrikant met meerdere merken. Het bedrijf is heeft 100 dochterondernemingen en telt meer dan 60 duizend werknemers en is in meer dan 60 landen vertegenwoordigd. In aanloop naar de Europese introductie, opende GWM afgelopen najaar al zijn Europese hoofdkantoor in München.

“Toen we in 2020 het topmanagement van GWM voor de eerste keer ontmoetten, was ik meteen overtuigd van de technische volwassenheid en kwaliteit van de voertuigen”, aldus Wolfgang Kopplin, directielid Emil Frey Group. Vorige maand maakte Louwman bekend dealerpartner te worden van het Chinese merk BYD.

Er staat voor dit najaar een golf aan EV-merken aan te komen: GM plant een offensief met Chevrolet, Hummer en Cadillac en ook Vinfast en Lucid willen dit jaar nog open in Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.