Koenders wisselt BMW in voor Lexus

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Na 20 jaar BMW te hebben gediend, kiest Koenders voor Lexus.

Koenders volgt Pieter van der Velden op, die vorige maand zijn vertrek bij de importeur bekend maakte. Koenders verruilde in 2014 de positie van directeur van BMW Nederland voor die van chief operating officer bij BMW Noord-Amerika. In juli dit jaar werkte hij voor hetzelfde merk in München, als vice president retail channel performance Europe. En nu, na ruim 20 jaar voor BMW te hebben gewerkt, gaat hij voor Toyota en Lexus Nederland aan de slag. “Ik ben verheugd om met deze topmerken en met het dealernetwerk aan de slag te gaan”, meldt de nieuwe directeur zelf.

Eric Louwman, president van Louwman & Parqui en Louwman Group en lid van het hoofdbestuur van de RAI Vereniging, zegt trots te zijn dat Koenders, die lange tijd bij BMW actief was, naar Nederland terugkeert voor Toyota en Lexus. “Met Jan-Christiaan verwachten wij nog beter in te kunnen spelen op de uitdagingen die ons te wachten staan in de automobielindustrie en zien de toekomst van Toyota en Lexus in Nederland vol vertrouwen tegemoet.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Koenders wisselt BMW in voor Lexus | Automotive Online

Koenders wisselt BMW in voor Lexus

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Na 20 jaar BMW te hebben gediend, kiest Koenders voor Lexus.

Koenders volgt Pieter van der Velden op, die vorige maand zijn vertrek bij de importeur bekend maakte. Koenders verruilde in 2014 de positie van directeur van BMW Nederland voor die van chief operating officer bij BMW Noord-Amerika. In juli dit jaar werkte hij voor hetzelfde merk in München, als vice president retail channel performance Europe. En nu, na ruim 20 jaar voor BMW te hebben gewerkt, gaat hij voor Toyota en Lexus Nederland aan de slag. “Ik ben verheugd om met deze topmerken en met het dealernetwerk aan de slag te gaan”, meldt de nieuwe directeur zelf.

Eric Louwman, president van Louwman & Parqui en Louwman Group en lid van het hoofdbestuur van de RAI Vereniging, zegt trots te zijn dat Koenders, die lange tijd bij BMW actief was, naar Nederland terugkeert voor Toyota en Lexus. “Met Jan-Christiaan verwachten wij nog beter in te kunnen spelen op de uitdagingen die ons te wachten staan in de automobielindustrie en zien de toekomst van Toyota en Lexus in Nederland vol vertrouwen tegemoet.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.