Louwman haalt Chinese EV-fabrikant Byton naar Nederland

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Louwman start met verkoop van Byton in Nederland. (Foto: Louwman Group)

Louwman Group gaat het Chinese elektrische automerk Byton voeren in ons land. Louwman krijgt de rol van Retail & Service Partner. Hiervoor wordt een separaat bedrijf opgezet. Zo meldt Louwman in een persbericht. Het eerste model, de Byton M-Byte is per direct te reserveren. De M-Byte is het eerste model van dit merk. Deze volledig elektrische suv, met een 48 inch display aan boord, is er in drie varianten waarbij de actieradius varieert van 360 tot 460 kilometer. De eerste leveringen staan gepland voor medio 2021. Behalve in Nederland, wordt Byton ook gelanceerd in Zwitserland, Duitsland, Noorwegen, Frankrijk en Zweden.

Smart device on wheels

“Byton’s visie is vanaf het begin gericht op de ontwikkeling van een ‘smart device on wheels’, wat goed aansluit op de snel veranderende toekomst van mobiliteit”, aldus Eric Louwman, president van de Louwman Group. “Naast onze automotive activiteiten zijn we ook zeer actief met innovatieve mobiliteitsvormen.” Het bedrijf investeerde recentelijk in de Mobiliteitsfabriek (MIG), Fietsvoordeelshop.nl en introduceerde Wego Sharing. “We zijn onze activiteiten fors aan het versnellen”, stelt Louwman.

Het Chinese Byton is een start-up, die zijn eerste model in 2018 lanceerde op de CES in Las Vegas.  Het bedrijf heeft een designcentrum in München, een productie- en ontwikkelingscentrum in het Chinese Nanjing en een technologisch ontwikkelingscentrum in Silicon Valley in de VS. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Louwman haalt Chinese EV-fabrikant Byton naar Nederland | Automotive Online

Louwman haalt Chinese EV-fabrikant Byton naar Nederland

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Louwman start met verkoop van Byton in Nederland. (Foto: Louwman Group)

Louwman Group gaat het Chinese elektrische automerk Byton voeren in ons land. Louwman krijgt de rol van Retail & Service Partner. Hiervoor wordt een separaat bedrijf opgezet. Zo meldt Louwman in een persbericht. Het eerste model, de Byton M-Byte is per direct te reserveren. De M-Byte is het eerste model van dit merk. Deze volledig elektrische suv, met een 48 inch display aan boord, is er in drie varianten waarbij de actieradius varieert van 360 tot 460 kilometer. De eerste leveringen staan gepland voor medio 2021. Behalve in Nederland, wordt Byton ook gelanceerd in Zwitserland, Duitsland, Noorwegen, Frankrijk en Zweden.

Smart device on wheels

“Byton’s visie is vanaf het begin gericht op de ontwikkeling van een ‘smart device on wheels’, wat goed aansluit op de snel veranderende toekomst van mobiliteit”, aldus Eric Louwman, president van de Louwman Group. “Naast onze automotive activiteiten zijn we ook zeer actief met innovatieve mobiliteitsvormen.” Het bedrijf investeerde recentelijk in de Mobiliteitsfabriek (MIG), Fietsvoordeelshop.nl en introduceerde Wego Sharing. “We zijn onze activiteiten fors aan het versnellen”, stelt Louwman.

Het Chinese Byton is een start-up, die zijn eerste model in 2018 lanceerde op de CES in Las Vegas.  Het bedrijf heeft een designcentrum in München, een productie- en ontwikkelingscentrum in het Chinese Nanjing en een technologisch ontwikkelingscentrum in Silicon Valley in de VS. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.