Universelen positiever dan dealers over tweede helft van 2016

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

De brancheorganisatie geeft geen percentages. Aan de peiling deden een kleine duizend bedrijven mee. 

De dealers zijn minder positief gestemd omdat er voor dit jaar geen eindsprint verwacht wordt. Volgens Geert Brummelhuis, manager Bovag Autodealers, is dat geen reden tot zorg. “Nu de fiscale sturing vanuit de overheid minder is, is het logisch dat de verkooppiek aan het eind van het jaar afneemt. Als je de verkoop met vorig jaar vergelijkt is dat een flinke terugval, maar op de lange termijn is het verschil minder groot. We verwachten dat we een periode ingaan met meer stabiliteit.”

Het ondernemersvertrouwen bij eigenaren van onafhankelijke autobedrijven stijgt wel. “Het positieve gevoel van onze leden wordt onderstreept door de officiële cijfers van RDC en RDW. Zowel de verkoop van gebruikte auto’s als het aantal apk’s groeit, en juist op die gebieden hebben de universele autobedrijven een flink marktaandeel”, aldus Marc van Eijl, manager Bovag Onafhankelijke Autobedrijven.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.