Pouw Noord failliet

Redactie Redactie
• Laatste update:

De importeurs werken aan een doorstart. “Het vinden van een oplossing voor bedrijven, klanten en medewerkers heeft nu prioriteit”, aldus Snoodijk. “Voor de medewerkers is dit heel triest. Het is dus zaak dat er snel een oplossing komt. Dat is nu aan de curator. Wij zullen waar mogelijk behulpzaam zijn.”

Pouw Noord voert de merken Opel, Kia en Mazda. Als reden worden de zeer slechte marktomstandigheden genoemd. Er is de afgelopen maanden tevergeefs gezocht naar overnamekandidaten. Ook werd er een reorganisatie doorgevoerd.

Opvallend is dat moedermaatschappij Pouw Groep momenteel fusiegesprekken voert met dealerholding Stern. De directie van Pouw meldt dan ook dat het failissement geen invloed heeft op de divisies Pouw Lease, Pouw Oost, Pouw Autoschade en Pouw West. Hieronder vallen onder andere de dealeractiviteiten van Peugeot, Volkswagen en Audi. “Deze divisies staan financieel en juridisch los van Pouw Noord en zijn gezond.”

Snoodijk zegt niet in te kunnen gaan op de gevolgen van het faillissement voor de fusiegesprekken met Stern. “We hebben in de afgelopen tijd de aandacht volledig bij Pouw Noord gehad, nu gaat de aandacht weer naar de andere delen van de groep, die gezond zijn.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Pouw Noord failliet | Automotive Online

Pouw Noord failliet

Redactie Redactie
• Laatste update:

De importeurs werken aan een doorstart. “Het vinden van een oplossing voor bedrijven, klanten en medewerkers heeft nu prioriteit”, aldus Snoodijk. “Voor de medewerkers is dit heel triest. Het is dus zaak dat er snel een oplossing komt. Dat is nu aan de curator. Wij zullen waar mogelijk behulpzaam zijn.”

Pouw Noord voert de merken Opel, Kia en Mazda. Als reden worden de zeer slechte marktomstandigheden genoemd. Er is de afgelopen maanden tevergeefs gezocht naar overnamekandidaten. Ook werd er een reorganisatie doorgevoerd.

Opvallend is dat moedermaatschappij Pouw Groep momenteel fusiegesprekken voert met dealerholding Stern. De directie van Pouw meldt dan ook dat het failissement geen invloed heeft op de divisies Pouw Lease, Pouw Oost, Pouw Autoschade en Pouw West. Hieronder vallen onder andere de dealeractiviteiten van Peugeot, Volkswagen en Audi. “Deze divisies staan financieel en juridisch los van Pouw Noord en zijn gezond.”

Snoodijk zegt niet in te kunnen gaan op de gevolgen van het faillissement voor de fusiegesprekken met Stern. “We hebben in de afgelopen tijd de aandacht volledig bij Pouw Noord gehad, nu gaat de aandacht weer naar de andere delen van de groep, die gezond zijn.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.