Onrust rond Mercedes-dealerschap Eindhoven

Redactie Redactie
• Laatste update:

Smits reageert hiermee op de berichtgeving eerder vandaag over de uitbreiding van de activiteiten van Smeets. EMA, dat op vijf locaties actief is met het merk, heeft hier over zelfs een kort geding aangespannen tegen Smeets.

In gesprek
Over het kort geding wil zowel Smeets als EMA niets zeggen. Wel wil Smits ingaan op de huidige situatie. “Mercedes heeft twee jaar geleden alle dealers opgezegd. EMA is nog in onderhandeling met de importeur over een nieuw salescontract. Wij onderhandelen over een verlenging en net als bij veel collega-dealers lopen die gesprekken nog. Het servicedealerschap – dat voor ons het belangrijkst is – is al verlengd. Voor het verkoop-dealerschap zijn we nog in gesprek.”

Lopende de gesprekken wil Smits hier niet inhoudelijk op ingaan. “Wel kan ik zeggen dat de afname van Mercedes via ons altijd mogelijk blijft en er op het gebied van onderhoud niets verandert.”

Zware tijden
De druk op de autobranche beïnvloedt de gesprekken, zegt Smits. “Wij voelen de crisis ook, maar de onderneming is uiterst solide en heeft als bijna honderdjarig familiebedrijf een langetermijnvisie die al veel recessies doorstond. We hebben er alle vertrouwen in ook deze te doorstaan en er sterker uit te komen. We zijn volop in beweging, zo breiden we onze activiteiten in Roermond juist uit. Daar investeren we in showroom en de personenauto-werkplaats.”

EMA en Smeets zijn al decennia lang actief in Zuid-Nederland, en daar verandert niets aan, zegt Smits. Volgens hem heeft Smeets de contracten van EMA dan ook niet overgenomen. “EMA heeft het onderhoudscontract met de importeur verlengd. Over het dealercontract wordt op dit moment nog gesproken. EMA is en blijft verbonden aan Mercedes-Benz en is en blijft hierin actief in de regio waar we al meer dan honderd jaar thuis zijn.”

Importeur Mercedes-Benz is om een reactie gevraagd. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Onrust rond Mercedes-dealerschap Eindhoven | Automotive Online

Onrust rond Mercedes-dealerschap Eindhoven

Redactie Redactie
• Laatste update:

Smits reageert hiermee op de berichtgeving eerder vandaag over de uitbreiding van de activiteiten van Smeets. EMA, dat op vijf locaties actief is met het merk, heeft hier over zelfs een kort geding aangespannen tegen Smeets.

In gesprek
Over het kort geding wil zowel Smeets als EMA niets zeggen. Wel wil Smits ingaan op de huidige situatie. “Mercedes heeft twee jaar geleden alle dealers opgezegd. EMA is nog in onderhandeling met de importeur over een nieuw salescontract. Wij onderhandelen over een verlenging en net als bij veel collega-dealers lopen die gesprekken nog. Het servicedealerschap – dat voor ons het belangrijkst is – is al verlengd. Voor het verkoop-dealerschap zijn we nog in gesprek.”

Lopende de gesprekken wil Smits hier niet inhoudelijk op ingaan. “Wel kan ik zeggen dat de afname van Mercedes via ons altijd mogelijk blijft en er op het gebied van onderhoud niets verandert.”

Zware tijden
De druk op de autobranche beïnvloedt de gesprekken, zegt Smits. “Wij voelen de crisis ook, maar de onderneming is uiterst solide en heeft als bijna honderdjarig familiebedrijf een langetermijnvisie die al veel recessies doorstond. We hebben er alle vertrouwen in ook deze te doorstaan en er sterker uit te komen. We zijn volop in beweging, zo breiden we onze activiteiten in Roermond juist uit. Daar investeren we in showroom en de personenauto-werkplaats.”

EMA en Smeets zijn al decennia lang actief in Zuid-Nederland, en daar verandert niets aan, zegt Smits. Volgens hem heeft Smeets de contracten van EMA dan ook niet overgenomen. “EMA heeft het onderhoudscontract met de importeur verlengd. Over het dealercontract wordt op dit moment nog gesproken. EMA is en blijft verbonden aan Mercedes-Benz en is en blijft hierin actief in de regio waar we al meer dan honderd jaar thuis zijn.”

Importeur Mercedes-Benz is om een reactie gevraagd. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.