Kia-dealers Oss en ’t Gooi breiden fors uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Kia- en Mitsubishi-dealer Bas Huiskes in Oss laat zijn bedrijf groeien van 1.200 naar 2.400 vierkante meter. Daartoe heeft hij het voormalige pand van Van den Udenhout op het bedrijventerrein Landweer in Oss gekocht.

Locatie
Huiskes is sinds oktober 2008 als Mitsubishi-dealer actief in Oss en sinds april 2011 ook als Kia-dealer. Daarnaast verkoopt hij jonge occasions. De afgelopen jaren gingen de zaken volgens Huiskes zo goed dat het bedrijf uit zijn jasje groeide. “We hebben een goede plek in de markt veroverd en ik zie nog steeds groeipotentieel, daarom kan ik deze stap nemen.” De beslissing om in deze crisistijd van een huur- naar een twee keer zo groot kooppand te verhuizen, is volgens de ondernemer weloverwogen genomen.
“Met de zwakke vastgoedmarkt en de lage rente was het aantrekkelijk om te kopen. Weliswaar gaan de exploitatiekosten iets omhoog, maar de locatie is beter en stelt ons in staat om het potentieel beter te benutten.”

Hosanna
Natuurlijk is het ook bij Huiskes in deze periode niet alleen maar hosanna, maar volgens de dga kan de crisis niet eeuwig aanhouden. “Mensen zullen altijd behoefte houden aan auto’s en onderhoud en voor lokaal sterke bedrijven zoals wij (Huiskes heeft 1 vestiging, red) blijft naar mijn idee altijd een markt. Ik laat me niet leiden door de sentimenten in de markt, maar door mijn eigen visie en ondernemerskracht.”
De komende maanden vindt een verbouwing plaats om het nieuwe pand medio februari 2013 te openen.

Marant
Kia-dealer Marant maakt een vergelijkbare ontwikkeling door als Huiskes. De dealer die sinds 2000 in een pand van 1.600 meter naast het station in Bussum zat, verhuisde afgelopen vrijdag naar een nieuwe locatie aan de autoboulevard een stukje verderop in Naarden. In de eerste ‘red cube’ van Nederland – vergelijkbaar met de blue box van Peugeot, red – hebben vader en zoon Snel nu 2.600 meter tot hun beschikking. “We hadden op onze vorige locatie niet de mogelijkheid om mee te gaan met de explosieve groei van Kia”, aldus vader Anton Snel. “Door de herstructurering van het netwerk in 2009 is ons rayon sterk gegroeid en daarnaast doet het merk het fantastisch. Ondanks de dalende markt stijgen wij dit jaar weer met dertig procent. We ruilen inmiddels alle merken in op onze modellen, van Volvo’s V70 tot Audi’s. Daaraan zie je dat het merk enorm groeit.”

Bijsturen
Dat hij als bedrijf met één vestiging erg afhankelijk is van één merk vindt Snel geen probleem. “Niemand kan in de toekomst kijken, maar we hebben er veel vertrouwen in. En het voordeel van een bedrijf met een vestiging en een groeiend merk is dat je snel kunt bijsturen als het onverhoopt tegenvalt.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Kia-dealers Oss en ’t Gooi breiden fors uit | Automotive Online

Kia-dealers Oss en ’t Gooi breiden fors uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Kia- en Mitsubishi-dealer Bas Huiskes in Oss laat zijn bedrijf groeien van 1.200 naar 2.400 vierkante meter. Daartoe heeft hij het voormalige pand van Van den Udenhout op het bedrijventerrein Landweer in Oss gekocht.

Locatie
Huiskes is sinds oktober 2008 als Mitsubishi-dealer actief in Oss en sinds april 2011 ook als Kia-dealer. Daarnaast verkoopt hij jonge occasions. De afgelopen jaren gingen de zaken volgens Huiskes zo goed dat het bedrijf uit zijn jasje groeide. “We hebben een goede plek in de markt veroverd en ik zie nog steeds groeipotentieel, daarom kan ik deze stap nemen.” De beslissing om in deze crisistijd van een huur- naar een twee keer zo groot kooppand te verhuizen, is volgens de ondernemer weloverwogen genomen.
“Met de zwakke vastgoedmarkt en de lage rente was het aantrekkelijk om te kopen. Weliswaar gaan de exploitatiekosten iets omhoog, maar de locatie is beter en stelt ons in staat om het potentieel beter te benutten.”

Hosanna
Natuurlijk is het ook bij Huiskes in deze periode niet alleen maar hosanna, maar volgens de dga kan de crisis niet eeuwig aanhouden. “Mensen zullen altijd behoefte houden aan auto’s en onderhoud en voor lokaal sterke bedrijven zoals wij (Huiskes heeft 1 vestiging, red) blijft naar mijn idee altijd een markt. Ik laat me niet leiden door de sentimenten in de markt, maar door mijn eigen visie en ondernemerskracht.”
De komende maanden vindt een verbouwing plaats om het nieuwe pand medio februari 2013 te openen.

Marant
Kia-dealer Marant maakt een vergelijkbare ontwikkeling door als Huiskes. De dealer die sinds 2000 in een pand van 1.600 meter naast het station in Bussum zat, verhuisde afgelopen vrijdag naar een nieuwe locatie aan de autoboulevard een stukje verderop in Naarden. In de eerste ‘red cube’ van Nederland – vergelijkbaar met de blue box van Peugeot, red – hebben vader en zoon Snel nu 2.600 meter tot hun beschikking. “We hadden op onze vorige locatie niet de mogelijkheid om mee te gaan met de explosieve groei van Kia”, aldus vader Anton Snel. “Door de herstructurering van het netwerk in 2009 is ons rayon sterk gegroeid en daarnaast doet het merk het fantastisch. Ondanks de dalende markt stijgen wij dit jaar weer met dertig procent. We ruilen inmiddels alle merken in op onze modellen, van Volvo’s V70 tot Audi’s. Daaraan zie je dat het merk enorm groeit.”

Bijsturen
Dat hij als bedrijf met één vestiging erg afhankelijk is van één merk vindt Snel geen probleem. “Niemand kan in de toekomst kijken, maar we hebben er veel vertrouwen in. En het voordeel van een bedrijf met een vestiging en een groeiend merk is dat je snel kunt bijsturen als het onverhoopt tegenvalt.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.