Opel-dealer Van Kouwen in schadeherstel

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Reco Groep, met in totaal 9 vestigingen, was al actief op de locatie in Hoofddorp. Van Kouwen heeft een belang van 50% genomen in de vestiging. Reco blijft verantwoordelijk voor het management.

Van Kouwen denkt door de samenwerking meer omzet te kunnen genereren. “Wij kunnen nu alle particuliere en gestuurde schades die binnenkomen bij onze zeven autobedrijven doorsturen. Dat kan omdat Reco afspraken heeft met zo goed als alle grote leasemaatschappijen en verzekeraars. Wij hadden die afspraken niet, waardoor we vaak niet in aanmerking kwamen om gestuurde schades te repareren”, aldus directeur Theo van Kouwen.

Eisen
Volgens Van Kouwen is er gekozen voor merkherstel, omdat opdrachtgevers dat steeds vaker eisen. Van Kouwen: “Merkherstel is in opkomst omdat fleetowners, verzekerings- en leasemaatschappijen zoveel mogelijk willen voorkomen dat zij met letselschades worden geconfronteerd door onkundige en niet volgens fabrieksvoorschriften uitgevoerde schadereparaties.” 

Onderdelen
Van Kouwen Merkherstel krijgt naast alle schadeauto`s van Van Kouwen ook schade doorgestuurd vanuit de Reco Groep. Merkonderdelen worden wanneer mogelijk ingekocht bij Van Kouwen. “Beide bedrijven maken zo gebruik van elkaars netwerk”, legt Van Kouwen uit. 

 

Opel-dealer Van Kouwen in schadeherstel | Automotive Online

Opel-dealer Van Kouwen in schadeherstel

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Reco Groep, met in totaal 9 vestigingen, was al actief op de locatie in Hoofddorp. Van Kouwen heeft een belang van 50% genomen in de vestiging. Reco blijft verantwoordelijk voor het management.

Van Kouwen denkt door de samenwerking meer omzet te kunnen genereren. “Wij kunnen nu alle particuliere en gestuurde schades die binnenkomen bij onze zeven autobedrijven doorsturen. Dat kan omdat Reco afspraken heeft met zo goed als alle grote leasemaatschappijen en verzekeraars. Wij hadden die afspraken niet, waardoor we vaak niet in aanmerking kwamen om gestuurde schades te repareren”, aldus directeur Theo van Kouwen.

Eisen
Volgens Van Kouwen is er gekozen voor merkherstel, omdat opdrachtgevers dat steeds vaker eisen. Van Kouwen: “Merkherstel is in opkomst omdat fleetowners, verzekerings- en leasemaatschappijen zoveel mogelijk willen voorkomen dat zij met letselschades worden geconfronteerd door onkundige en niet volgens fabrieksvoorschriften uitgevoerde schadereparaties.” 

Onderdelen
Van Kouwen Merkherstel krijgt naast alle schadeauto`s van Van Kouwen ook schade doorgestuurd vanuit de Reco Groep. Merkonderdelen worden wanneer mogelijk ingekocht bij Van Kouwen. “Beide bedrijven maken zo gebruik van elkaars netwerk”, legt Van Kouwen uit.