Branche blij met ‘fiets van de zaak’-regeling

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Branche blij met regeling fiets voor de zaak. (Foto: Shutterstock)

Volgens RTL Nieuws heeft het kabinet de forfaitaire bijtelling voor het privégebruik van een zakelijke fiets, bijvoorbeeld bij lease, vastgesteld op 7 procent. Dat percentage maakt deel uit van een vereenvoudiging van de fiscale fietsregeling, die is opgenomen in het Belastingplan 2019 dat op Prinsjesdag wordt gepresenteerd.

Stimulans woon-werkverkeer op de fiets

“VNA is erg enthousiast over de duidelijkheid die er op Prinsjesdag gaat komen. Het fietsgebruik in Nederland krijgt daarmee een flinke stimulans”, aldus Renate Hemerik, directeur Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, die zich sterk heeft gemaakt voor een forfaitaire bijstelling. “Wij zijn in toenemende mate bezig met de totale mobiliteitsbehoefte van de klant en daarin kan de fiets van de zaak met name voor het woon-werkverkeer een belangrijke rol spelen.” 

Ook Bovag is erg blij met het bericht en ijvert al lang voor een heldere, eenvoudige bijtellingsregeling voor de fiets van de zaak, als opvolger van de Bedrijfsfietsregeling die enkele jaren geleden is opgegaan in de werkkostenregeling (wkr). Voor de fiets van de zaak bestond geen forfaitregeling. Tot nu toe moest worden bijgehouden hoeveel kilometers er privé worden gefietst.

Lees meer op Fleet & Mobility

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Branche blij met ‘fiets van de zaak’-regeling | Automotive Online

Branche blij met ‘fiets van de zaak’-regeling

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Branche blij met regeling fiets voor de zaak. (Foto: Shutterstock)

Volgens RTL Nieuws heeft het kabinet de forfaitaire bijtelling voor het privégebruik van een zakelijke fiets, bijvoorbeeld bij lease, vastgesteld op 7 procent. Dat percentage maakt deel uit van een vereenvoudiging van de fiscale fietsregeling, die is opgenomen in het Belastingplan 2019 dat op Prinsjesdag wordt gepresenteerd.

Stimulans woon-werkverkeer op de fiets

“VNA is erg enthousiast over de duidelijkheid die er op Prinsjesdag gaat komen. Het fietsgebruik in Nederland krijgt daarmee een flinke stimulans”, aldus Renate Hemerik, directeur Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, die zich sterk heeft gemaakt voor een forfaitaire bijstelling. “Wij zijn in toenemende mate bezig met de totale mobiliteitsbehoefte van de klant en daarin kan de fiets van de zaak met name voor het woon-werkverkeer een belangrijke rol spelen.” 

Ook Bovag is erg blij met het bericht en ijvert al lang voor een heldere, eenvoudige bijtellingsregeling voor de fiets van de zaak, als opvolger van de Bedrijfsfietsregeling die enkele jaren geleden is opgegaan in de werkkostenregeling (wkr). Voor de fiets van de zaak bestond geen forfaitregeling. Tot nu toe moest worden bijgehouden hoeveel kilometers er privé worden gefietst.

Lees meer op Fleet & Mobility

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.