Leaseplatform en Autolease Alliance samen verder

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Er wordt een compleet nieuwe organisatie opgetuigd waarbij de huidige leden zich aansluiten. Leaseplatform en Autolease Alliance zullen in hun huidige vorm nog tot medio 2018 gecontinueerd worden. Na afwikkeling van de huidige overeenkomsten en afspraken zullen beide verenigingen volgens planning eind 2018 worden beëindigd. Autolease Inkoop Combinatie zal de inkoopbelangen vertegenwoordigen van 24 autoleasemaatschappijen met een gezamenlijke vloot van ruim 100 duizend voertuigen. De meeste leden van de Autolease Inkoop Combinatie staan in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Uitbreiding

Volgens Karthaus is het samengaan een logisch gevolg van de schaalvergrotingstrend. “Beide partijen hebben dezelfde ontwikkeling doorgemaakt. Nu is het tijd voor een nieuwe, grotere vereniging. Dit biedt leden en leveranciers niet alleen meer continuïteit en synergie, maar ook ruimte voor meer innovatie. Zo gaat Autolease Inkoop Combinatie zich oriënteren op nieuwe inkoopgebieden, zoals verzekeringen en facilitaire zaken. Samen creëren we zo meer toegevoegde waarde en efficiencyvoordelen voor alle partijen.”

Karthaus denkt in de komende jaren de gezamenlijke vloot nog te kunnen uitbreiden. “We verwachten dat dit aantal de komende periode verder zal stijgen door zowel autonome groei als de aanwas van nieuwe leden. Net als de rest van het bestuur kijk ik vol vertrouwen en enthousiasme vooruit naar toekomstige ontwikkelingen en samenwerkingen met bestaande en nieuwe partners.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.