Elektrische Mercedessen voor Enexis

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het leasecontract voor 18 auto’s uit de A-klasse en 12 Vito bestelwagens is tijdens de beurs Ecomobiel ondertekend door directeur Martin Hegeman van Mercedes-Benz Cars en René Pruijssers, directeur Infra Products van Enexis.

De inzet van E-cell auto’s past binnen de voorbeeldfunctie die Enexis op het vlak van elektrisch vervoer wil vervullen. Belangrijker echter vindt Pruijssers de mogelijke rol van zulke auto’s binnen een slim elektriciteitsnetwerk. “Dit is één van de initiatieven waarmee Enexis de energietransitie ondersteunt”, zo zei hij. Enexis concentreert zich daarbij op drie gebieden: duurzame netwerken, inzicht in energieverbruik en Enexis als duurzaam opererende onderneming.

Enexis zet de E-cell Vito’s in als monteursbus. De A-klasse modellen zijn deels voor de meteropnemers en deels voor het ‘normale’ wagenpark. Ze gaan vanaf begin oktober in de huiskleuren rijden. De netbeheerder uit Rosmalen telt 4.100 werknemers en is actief in Groningen, Friesland, Drenthe, de Noordoostpolder, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Elektrische Mercedessen voor Enexis | Automotive Online

Elektrische Mercedessen voor Enexis

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het leasecontract voor 18 auto’s uit de A-klasse en 12 Vito bestelwagens is tijdens de beurs Ecomobiel ondertekend door directeur Martin Hegeman van Mercedes-Benz Cars en René Pruijssers, directeur Infra Products van Enexis.

De inzet van E-cell auto’s past binnen de voorbeeldfunctie die Enexis op het vlak van elektrisch vervoer wil vervullen. Belangrijker echter vindt Pruijssers de mogelijke rol van zulke auto’s binnen een slim elektriciteitsnetwerk. “Dit is één van de initiatieven waarmee Enexis de energietransitie ondersteunt”, zo zei hij. Enexis concentreert zich daarbij op drie gebieden: duurzame netwerken, inzicht in energieverbruik en Enexis als duurzaam opererende onderneming.

Enexis zet de E-cell Vito’s in als monteursbus. De A-klasse modellen zijn deels voor de meteropnemers en deels voor het ‘normale’ wagenpark. Ze gaan vanaf begin oktober in de huiskleuren rijden. De netbeheerder uit Rosmalen telt 4.100 werknemers en is actief in Groningen, Friesland, Drenthe, de Noordoostpolder, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.