Rittenadministratie bestelwagens op de schop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vanaf 1 januari komt de nieuwe verklaring ‘uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’s’ beschikbaar. Als de werkgever en –nemer deze invult hoeft er voor de wagen geen rittenadministratie bijgehouden te worden. De bewijslast komt bij de Belastingdienst te liggen.

Martin Huisman, voorzitter van de Vereniging Auto van de Zaak, is te spreken over de nieuwe regel. “Wij hopen dat deze verklaring veel gebruikt wordt en dat ook bij gebruik van personenauto’s deze regeling van kracht wordt. Maar dat zal op zijn vroegst pas over een jaar zijn.”

Staffel
Verder wordt begin volgend jaar een pilot gedaan met gestaffelde bijtelling voor bestelauto’s. Bij privégebruik van de wagen wordt naar rato van het aantal privé-kilometers bepaald hoeveel bijtelling er betaald moet worden. Deze pilot zou kunnen leiden tot een nieuw regime van bijtelling voor bestelauto’s dat per januari 2013 kan worden ingevoerd.

Op den duur kan deze staffelregeling ook voor personenauto’s gaan gelden, maar waarschijnlijk niet voor 2014.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Rittenadministratie bestelwagens op de schop | Automotive Online

Rittenadministratie bestelwagens op de schop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vanaf 1 januari komt de nieuwe verklaring ‘uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’s’ beschikbaar. Als de werkgever en –nemer deze invult hoeft er voor de wagen geen rittenadministratie bijgehouden te worden. De bewijslast komt bij de Belastingdienst te liggen.

Martin Huisman, voorzitter van de Vereniging Auto van de Zaak, is te spreken over de nieuwe regel. “Wij hopen dat deze verklaring veel gebruikt wordt en dat ook bij gebruik van personenauto’s deze regeling van kracht wordt. Maar dat zal op zijn vroegst pas over een jaar zijn.”

Staffel
Verder wordt begin volgend jaar een pilot gedaan met gestaffelde bijtelling voor bestelauto’s. Bij privégebruik van de wagen wordt naar rato van het aantal privé-kilometers bepaald hoeveel bijtelling er betaald moet worden. Deze pilot zou kunnen leiden tot een nieuw regime van bijtelling voor bestelauto’s dat per januari 2013 kan worden ingevoerd.

Op den duur kan deze staffelregeling ook voor personenauto’s gaan gelden, maar waarschijnlijk niet voor 2014.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.