Hertz overleeft Chapter 11

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz is uit de zorgen. (Foto: Shutterstock)

Autoverhuurder Hertz is sterker uit de ‘Chapter 11’-regeling gekomen dan het verwacht had. Het Amerikaanse bedrijf haalde meer dan 5,9 miljard dollar (4,9 miljard euro) op via nieuwe investeerdersgroep, geleid door Knighthead Capital Management. Het bedrijf loste een schuld van bijna 5 miljard dollar (4,2 miljard dollar) af. Dat meldt Hertz vandaag.

Verkoop van Donlen

Het bedrijf maakte sinds het voorjaar van 2020 gebruik van een zogeheten ‘Chapter 11’-regeling, nadat het hard werd geraakt door de coronacrisis. De – enigszins met een surseance vergelijkbare – Chapter 11 biedt Amerikaanse bedrijven bescherming tegen schuldeisers en biedt de mogelijkheid om te reorganiseren.

Om uit de schulden te komen, werd de vloot ingekrompen van 680 duizend naar 380 duizend voertuigen. De schuldpositie werd met 80 procent teruggebracht en er werd 891 miljoen dollar opgehaald met de verkoop van fleetmanagementsbedrijf Donlen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Hertz overleeft Chapter 11 | Automotive Online

Hertz overleeft Chapter 11

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz is uit de zorgen. (Foto: Shutterstock)

Autoverhuurder Hertz is sterker uit de ‘Chapter 11’-regeling gekomen dan het verwacht had. Het Amerikaanse bedrijf haalde meer dan 5,9 miljard dollar (4,9 miljard euro) op via nieuwe investeerdersgroep, geleid door Knighthead Capital Management. Het bedrijf loste een schuld van bijna 5 miljard dollar (4,2 miljard dollar) af. Dat meldt Hertz vandaag.

Verkoop van Donlen

Het bedrijf maakte sinds het voorjaar van 2020 gebruik van een zogeheten ‘Chapter 11’-regeling, nadat het hard werd geraakt door de coronacrisis. De – enigszins met een surseance vergelijkbare – Chapter 11 biedt Amerikaanse bedrijven bescherming tegen schuldeisers en biedt de mogelijkheid om te reorganiseren.

Om uit de schulden te komen, werd de vloot ingekrompen van 680 duizend naar 380 duizend voertuigen. De schuldpositie werd met 80 procent teruggebracht en er werd 891 miljoen dollar opgehaald met de verkoop van fleetmanagementsbedrijf Donlen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.