Q1: EU bestelwagenverkoop groeit 5 procent

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Altijd populair: de VW Transporter (foto: Pon)

Het aantal registraties van bestelwagens in de EU groeit voor de derde maand op rij, zo blijkt uit de cijfers van Acea, de Europese koepel van autofabrikanten. Afgelopen maand werden in de EU 230.787 bestelwagens geregistreerd, 4,6 procent meer dan vorig jaar. Bekijk het complete overzicht in de Automotive Kennisbank.

Van de vijf grote Europese markten was de groei het sterkst in Duitsland (+11,3%) en het VK (+10,6%). De Spaanse markt groeide 7 procent. In Italië (-2,1%) en Frankrijk (-0,7%) liepen de verkopen terug. Dat geldt ook voor Nederland, waar in maart 2,1 procent minder bestelwagens werden verkocht.

acea tabel maart 2019

Bron: Acea

In het eerste kwartaal van 2019 werden in de Europese Unie 544.085 bestelwagens geregistreerd. Dat is een groei van 5 procent. Deze groei is te zien op alle vijf grote Europese markten: Duitsland (+12,1%), het VK (+8,9%), Frankrijk (+4,2%), Spanje (+4,0%) en Italië (+1,3%). Ook Nederland zit over het eerste kwartaal op een lichte plus, van 0,4 procent.  

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.