Samsung start fonds voor autonome besturingssystemen

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Illustratie: Shutterstock

Dat meldt Samsung vandaag. Het Samsung automotive innovation fund wordt gebruikt om te investeren in meerdere startups en technologiebedrijven. Het gaat dan om het ontwikkelen van systemen ten behoeve van autonoom rijdende voertuigen, ofwel adas-systemen: advanced driver assistance systems.

Als eerste investeert Samsung met het fonds in TTTech, een bedrijf dat onder meer werkt aan software integratie voor adas-systemen. Eerder investeerde Samsung onder meer in Almotive en Renovo, die aan vergelijkbare systemen werken. Ook het vorig jaar door Samsung overgenomen auto-onderdelenbedrijf Harman opent een nieuwe divisie voor autonome systemen.

Veel bedrijven werken aan dit soort systemen. Omdat niet alle research in eigen huis verricht kan worden, startte ook Toyota recent een investeringsfonds.

Samsung heeft geen concrete plannen om zelf auto’s te maken. Het bedrijf kreeg eerder deze maand wel toestemming om zelfrijdende voertuigen te testen op de Amerikaanse weg. Sinds mei mag dat al in Korea, in samenwerking met Hyundai. 

Samsung start fonds voor autonome besturingssystemen | Automotive Online

Samsung start fonds voor autonome besturingssystemen

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Illustratie: Shutterstock

Dat meldt Samsung vandaag. Het Samsung automotive innovation fund wordt gebruikt om te investeren in meerdere startups en technologiebedrijven. Het gaat dan om het ontwikkelen van systemen ten behoeve van autonoom rijdende voertuigen, ofwel adas-systemen: advanced driver assistance systems.

Als eerste investeert Samsung met het fonds in TTTech, een bedrijf dat onder meer werkt aan software integratie voor adas-systemen. Eerder investeerde Samsung onder meer in Almotive en Renovo, die aan vergelijkbare systemen werken. Ook het vorig jaar door Samsung overgenomen auto-onderdelenbedrijf Harman opent een nieuwe divisie voor autonome systemen.

Veel bedrijven werken aan dit soort systemen. Omdat niet alle research in eigen huis verricht kan worden, startte ook Toyota recent een investeringsfonds.

Samsung heeft geen concrete plannen om zelf auto’s te maken. Het bedrijf kreeg eerder deze maand wel toestemming om zelfrijdende voertuigen te testen op de Amerikaanse weg. Sinds mei mag dat al in Korea, in samenwerking met Hyundai. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.