Volkswagen investeert in Chinees technologiebedrijf Mobvoi

Rob Blom Rob Blom

Dit meldt Volkswagen AG.

Volkswagen investeert op grote schaal in toekomstige mobiliteit. In september 2016 werd bekend dat de Duitse autofabrikant samen met Jianghuai elektrische auto’s gaat maken. In februari meldde Volkswagen samen met Mobileye navigatiesystemen voor zelfrijdende auto’s te gaan ontwikkelen.

In de 50:50 joint venture wil Volkswagen Mobvoi baanbrekende en op mensen georiënteerde technologieën laten ontwikkelen. 

Technologie voor iedereen

Mobvoi focust op dit moment op de ontwikkeling van ‘human machine interactie’. Automobilisten kunnen al op korte termijn ervaren hoe deze technieken autorijden compleet anders maken. Voorbeelden hiervan zijn ‘slimme’ achteruitkijkspiegels die navigatieinfo en berichten laten zien. 

De Mobvoi technologie zal voor de hele automotive industrie beschikbaar worden. In eerste instantie worden nieuwe ontwikkelingen in China geïntroduceerd. Indien van toepassing en mogelijk wordt de technologie wereldwijd uitgerold.

De Chinese startup Mobvoi werd in 2012 opgericht door een groep voormalig werknemers van Google en krijgt ondersteuning van het technologiebedrijf.

Volkswagen investeert in Chinees technologiebedrijf Mobvoi | Automotive Online

Volkswagen investeert in Chinees technologiebedrijf Mobvoi

Rob Blom Rob Blom

Dit meldt Volkswagen AG.

Volkswagen investeert op grote schaal in toekomstige mobiliteit. In september 2016 werd bekend dat de Duitse autofabrikant samen met Jianghuai elektrische auto’s gaat maken. In februari meldde Volkswagen samen met Mobileye navigatiesystemen voor zelfrijdende auto’s te gaan ontwikkelen.

In de 50:50 joint venture wil Volkswagen Mobvoi baanbrekende en op mensen georiënteerde technologieën laten ontwikkelen. 

Technologie voor iedereen

Mobvoi focust op dit moment op de ontwikkeling van ‘human machine interactie’. Automobilisten kunnen al op korte termijn ervaren hoe deze technieken autorijden compleet anders maken. Voorbeelden hiervan zijn ‘slimme’ achteruitkijkspiegels die navigatieinfo en berichten laten zien. 

De Mobvoi technologie zal voor de hele automotive industrie beschikbaar worden. In eerste instantie worden nieuwe ontwikkelingen in China geïntroduceerd. Indien van toepassing en mogelijk wordt de technologie wereldwijd uitgerold.

De Chinese startup Mobvoi werd in 2012 opgericht door een groep voormalig werknemers van Google en krijgt ondersteuning van het technologiebedrijf.