PvdA eist meer transparantie van autoverhuurders

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt Fleet&Mobility.

Voortaan moeten verhuurders meteen de totaalprijs laten zien, zodat prijzen beter vergeleken kunnen worden, zegt PvdA-Kamerlid Duco Hoogland tegen het AD. De Tweede Kamer doet daarmee deels het werk van de Europese Commissie over, stellen Hertz en Avis.

Henk van den Helder, general manager van Hertz Benelux, zegt tegen Fleet&Mobility de kritiek van Hoogland niet geheel terecht te vinden. “Natuurlijk juichen wij als branche meer transparantie toe, maar ik denk dat de heer Hoogland niet op de hoogte is van het feit dat er sinds vorig jaar Europese wetgeving is, waaraan de vijf grote autoverhuurbedrijven zich hebben geconformeerd. Het probleem daarbij is alleen dat een aantal tussenpersonen, zoals Rental Cars, Holiday Cars, Auto Europe en anderen zich daar niet aan committeren en er veelal nog steeds een eigen interpretatie op nahouden.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.