PSA blaast Iraanse joint venture nieuw leven in

Redactie Redactie
• Laatste update:

PSA zegt hiermee het eerste Westerse bedrijf te zijn dat tot een industrieel akkoord is gekomen met Iran sinds de economische sancties eerder deze maand werden opgeheven. Eerder maakten Renault en Audi bekend ook zaken te willen gaan doen met Iran.

De fabriek van PSA is vijftig jaar geleden geopend en gaat de komende jaren Peugeots 208, 301 en 2008 produceren. PSA trok zich in 2012 terug uit Iran als gevolg van de internationale sancties om het nucleaire programma van het land. JV-partner Khodro ging verder met de productie van auto’s op naam van Peugeot, maar voornamelijk oudere modellen als de 206 en 405. In 2014 bouwde Khodro 350 duizend Peugeots en was daarmee goed voor een derde van de Iraanse automarkt, meldt Automotive News Europe