Fabrikanten schrijven aanbeveling ev-systemen

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Dit is een grote stap voor een brede introductie van elektrische voertuigen in Europa en een geharmoniseerde oplossing wereldwijd”, vertelt Ivan Hodac, secretaris generaal van Acea. “We vragen de Europese Commissie, de keuringsinstanties en energieproviders deze aanbevelingen over te nemen.”

2017
De aanbevelingen van de fabrikanten betreffen de publieke oplaadinfrastructuur en de stekkers aan de voertuigen. Zowel normale als snellaadsystemen worden behandeld. Zodra de relevante standaardisatie-instanties de aanbevelingen hebben overgenomen, integreren de autofabrikanten de uniforme applicatie in hun productieproces. Dit moet volledig zijn geïmplementeerd vanaf 2017.

Acea verwacht dat ev`s tussen 2020 en 2025 zo`n drie tot tien procent van de nieuwverkopen uitmaakt. 

Fabrikanten schrijven aanbeveling ev-systemen | Automotive Online

Fabrikanten schrijven aanbeveling ev-systemen

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Dit is een grote stap voor een brede introductie van elektrische voertuigen in Europa en een geharmoniseerde oplossing wereldwijd”, vertelt Ivan Hodac, secretaris generaal van Acea. “We vragen de Europese Commissie, de keuringsinstanties en energieproviders deze aanbevelingen over te nemen.”

2017
De aanbevelingen van de fabrikanten betreffen de publieke oplaadinfrastructuur en de stekkers aan de voertuigen. Zowel normale als snellaadsystemen worden behandeld. Zodra de relevante standaardisatie-instanties de aanbevelingen hebben overgenomen, integreren de autofabrikanten de uniforme applicatie in hun productieproces. Dit moet volledig zijn geïmplementeerd vanaf 2017.

Acea verwacht dat ev`s tussen 2020 en 2025 zo`n drie tot tien procent van de nieuwverkopen uitmaakt.