Siemens zet Volvo onder stroom

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gaat hier om een samenwerking op het gebied van een elektrische aandrijflijn met het bijbehorende energiemanagement en de integratie van beide systemen in de Volvo C30-serie. Juist deze technieken vormen belangrijke knelpunten bij de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Eind 2011 moeten de eerste elektrisch aangedreven Volvo’s op de testbaan verschijnen en een klein jaar later wil de fabrikant circa 200 exemplaren aan Siemens geleverd hebben. Die auto’s worden dan binnen de vloot van Siemens in de dagelijkse praktijk op proef gesteld.

“We zijn erg gelukkig met dit samenwerkingsverband”, laat Stefan Jacoby, president en CEO bij Volvo Car via een perscommuniqué weten. “Siemens’ kennis en ervaring stellen ons in staat de technologie van onze elektrische auto’s naar een hoger plan te tillen.”

Siemens zet Volvo onder stroom | Automotive Online

Siemens zet Volvo onder stroom

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gaat hier om een samenwerking op het gebied van een elektrische aandrijflijn met het bijbehorende energiemanagement en de integratie van beide systemen in de Volvo C30-serie. Juist deze technieken vormen belangrijke knelpunten bij de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Eind 2011 moeten de eerste elektrisch aangedreven Volvo’s op de testbaan verschijnen en een klein jaar later wil de fabrikant circa 200 exemplaren aan Siemens geleverd hebben. Die auto’s worden dan binnen de vloot van Siemens in de dagelijkse praktijk op proef gesteld.

“We zijn erg gelukkig met dit samenwerkingsverband”, laat Stefan Jacoby, president en CEO bij Volvo Car via een perscommuniqué weten. “Siemens’ kennis en ervaring stellen ons in staat de technologie van onze elektrische auto’s naar een hoger plan te tillen.”