Autoprijzen in 2010 gedaald

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nominale prijzen van auto`s (het bedrag dat de consument moet betalen, rekening houdend met kortingen en belastingen) ging vorig jaar in de EU gemiddeld omhoog met 0,3 procent. Maar indien wordt gecorrigeerd voor inflatie is er sprake van een prijsdaling. In Nederland daalden ook de nominale prijzen met gemiddeld 1,7%.

Ook een jaar eerder daalden de autoprijzen in de EU al: met 0,6%. In Nederland waren de prijzen in 2009 nog stabiel.

Het doorlopende onderzoek van de EU is gebaseerd op een lijst van 80 modellen van 27 merken. Bekijk HIER het volledige EU-rapport en een overzicht van de ontwikkeling van autoprijzen in de EU in de afgelopen jaren.

Autoprijzen in 2010 gedaald | Automotive Online

Autoprijzen in 2010 gedaald

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nominale prijzen van auto`s (het bedrag dat de consument moet betalen, rekening houdend met kortingen en belastingen) ging vorig jaar in de EU gemiddeld omhoog met 0,3 procent. Maar indien wordt gecorrigeerd voor inflatie is er sprake van een prijsdaling. In Nederland daalden ook de nominale prijzen met gemiddeld 1,7%.

Ook een jaar eerder daalden de autoprijzen in de EU al: met 0,6%. In Nederland waren de prijzen in 2009 nog stabiel.

Het doorlopende onderzoek van de EU is gebaseerd op een lijst van 80 modellen van 27 merken. Bekijk HIER het volledige EU-rapport en een overzicht van de ontwikkeling van autoprijzen in de EU in de afgelopen jaren.