EuroNCAP: 3 sterren voor Duster, 4 voor iMiev

Redactie Redactie
• Laatste update:

EuroNCAP heeft recentelijk crashtesten uitgevoerd met vier auto’s met verbrandingsmotoren en de elektrisch aangedreven Mitsubishi iMiev.
Van de eerste categorie scoorde de Dacia Duster slechts drie sterren. De veiligheid van deze auto maakte dan ook weinig indruk op de EuroNCAP. Het toebrengen van letsel aan voetgangers behaalde een score van slechts 28 procent. Ter vergelijking, een BMW X1 behaalt op dit onderdeel 64 procent. Op het gebied van actieve veiligheid (abs, esc, etc.) presteerde de Duster met 29 procent ver onder het veiligheidsniveau van andere nieuwe Europese auto’s. De BMW X1 behaalt hier bijvoorbeeld een score van 71 procent.

Vijf sterren
De Mitsubishi ASX en de Nissan Juke zijn ook getest. Zij behaalden vijf sterren overall, evenals de kleine mpv Hyundai ix20, die hiermee dezelfde score behaalt als de Kia Venga waarmee vorig jaar botsproeven zijn gedaan.
Crashen met de Mitsubishi iMiev gaf hetzelfde resultaat als eerdere testen, uitgevoerd door Europese mobiliteitsclubs waaronder de ANWB, met dien verstande dat EuroNCAP ze vergelijkt met en even hoog inschaalt als de EV`s Citroën C-Zero en de Peugeot iOn, terwijl de mobiliteitsclubs de iMiev vergelijken met auto’s met  verbrandingsmotoren als de Twingo en Smart Fortwo.

Zie hieronder de iMiev-botsproef van EuroNCAP

EuroNCAP: 3 sterren voor Duster, 4 voor iMiev | Automotive Online

EuroNCAP: 3 sterren voor Duster, 4 voor iMiev

Redactie Redactie
• Laatste update:

EuroNCAP heeft recentelijk crashtesten uitgevoerd met vier auto’s met verbrandingsmotoren en de elektrisch aangedreven Mitsubishi iMiev.
Van de eerste categorie scoorde de Dacia Duster slechts drie sterren. De veiligheid van deze auto maakte dan ook weinig indruk op de EuroNCAP. Het toebrengen van letsel aan voetgangers behaalde een score van slechts 28 procent. Ter vergelijking, een BMW X1 behaalt op dit onderdeel 64 procent. Op het gebied van actieve veiligheid (abs, esc, etc.) presteerde de Duster met 29 procent ver onder het veiligheidsniveau van andere nieuwe Europese auto’s. De BMW X1 behaalt hier bijvoorbeeld een score van 71 procent.

Vijf sterren
De Mitsubishi ASX en de Nissan Juke zijn ook getest. Zij behaalden vijf sterren overall, evenals de kleine mpv Hyundai ix20, die hiermee dezelfde score behaalt als de Kia Venga waarmee vorig jaar botsproeven zijn gedaan.
Crashen met de Mitsubishi iMiev gaf hetzelfde resultaat als eerdere testen, uitgevoerd door Europese mobiliteitsclubs waaronder de ANWB, met dien verstande dat EuroNCAP ze vergelijkt met en even hoog inschaalt als de EV`s Citroën C-Zero en de Peugeot iOn, terwijl de mobiliteitsclubs de iMiev vergelijken met auto’s met  verbrandingsmotoren als de Twingo en Smart Fortwo.

Zie hieronder de iMiev-botsproef van EuroNCAP