DCDW 326: Veerle Dicker van Davero aan tafel bij Stefanie van Dijk

Marina Rietman Marina Rietman
Veerle-Dickers-Podcast 326
(Veerle Dickers - podcast)

De dames van Davero

“Ik ben Veerle Dicker van Davero en werk al zo’n acht jaar in de automotive. Mijn carrière begon op de marketingafdeling van het autobedrijf van mijn vader, dat Amerikaanse Pick-ups verkoopt. Hoewel mijn vader wilde dat ik in de verkoop ging, voelde ik me meer op mijn gemak in marketing en wilde ik eigenlijk alleen auto’s verkopen die dichter bij mijn eigen voorkeur lagen. Aangezien ik zelf in een Mini reed, was de keuze snel gemaakt, en heb ik mijn eigen auto destijds verkocht.

Aanvankelijk had ik niet genoeg geld om te investeren, dus kocht en verkocht ik steeds één auto totdat er genoeg geld was voor meer. Op die manier is het bedrijf gegroeid. Tegenwoordig verkopen we alleen Mini’s en af en toe een andere trendy auto, zoals een Fiat 500. Momenteel bestaat het Davero-team uitsluitend uit vrouwen, vandaar de naam ‘De Meisjes van Davero’. Als vrouw in een door mannen gedomineerde sector ben ik geconfronteerd met veel vooroordelen. In het begin werd me vaak gevraagd of men met de verkoper kon spreken in de showroom. Gelukkig is dat verleden tijd en zie ik nu de kracht hiervan voor mijn bedrijf.”

Klantcontact via Social Media

“Wij hebben ervoor gekozen om alleen te verkopen en hebben geen eigen werkplaats. Het contact met klanten dat we hierdoor zouden kunnen missen, vangen we op door een sterke aanwezigheid op sociale media. We maken voornamelijk gebruik van Instagram en sinds kort ook van TikTok. Dankzij mijn studie communicatie en multimedia, waar ik heb geleerd om met sociale media en video’s om te gaan, kan ik nu mijn werk combineren met mijn opleiding en hobby.

Van elke auto maken we een presentatievideo en van elke aflevering aan een klant maken we een video. Bovendien ga ik elke week een half uur live op TikTok om vragen van klanten en potentiële klanten te beantwoorden. Op deze manier benadrukken we het feestelijke gevoel van het kopen van een nieuwe auto.”

Zorg dat je zichtbaar bent

“Ik zeg altijd dat je zichtbaar moet zijn waar de mensen zijn, en tegenwoordig is bijna iedereen op sociale media. Vandaar onze keuze om hierop te focussen. Dankzij mijn ervaring met sociale media geef ik nu ook workshops waarin ik mensen leer wat ik heb geleerd en hoe ze dat kunnen toepassen op hun eigen situatie.

Bovendien maak ik nu ook presentatievideo’s voor Autoscout24, en vanaf 2024 zal ik ook al hun sociale media beheren. Ik ben niet bezig met concurrentie, ik ben voornamelijk bezig met waarde toevoegen.”

DCDW 326: Veerle Dicker van Davero aan tafel bij Stefanie van Dijk | Automotive Online

DCDW 326: Veerle Dicker van Davero aan tafel bij Stefanie van Dijk

Marina Rietman Marina Rietman
Veerle-Dickers-Podcast 326
(Veerle Dickers - podcast)

De dames van Davero

“Ik ben Veerle Dicker van Davero en werk al zo’n acht jaar in de automotive. Mijn carrière begon op de marketingafdeling van het autobedrijf van mijn vader, dat Amerikaanse Pick-ups verkoopt. Hoewel mijn vader wilde dat ik in de verkoop ging, voelde ik me meer op mijn gemak in marketing en wilde ik eigenlijk alleen auto’s verkopen die dichter bij mijn eigen voorkeur lagen. Aangezien ik zelf in een Mini reed, was de keuze snel gemaakt, en heb ik mijn eigen auto destijds verkocht.

Aanvankelijk had ik niet genoeg geld om te investeren, dus kocht en verkocht ik steeds één auto totdat er genoeg geld was voor meer. Op die manier is het bedrijf gegroeid. Tegenwoordig verkopen we alleen Mini’s en af en toe een andere trendy auto, zoals een Fiat 500. Momenteel bestaat het Davero-team uitsluitend uit vrouwen, vandaar de naam ‘De Meisjes van Davero’. Als vrouw in een door mannen gedomineerde sector ben ik geconfronteerd met veel vooroordelen. In het begin werd me vaak gevraagd of men met de verkoper kon spreken in de showroom. Gelukkig is dat verleden tijd en zie ik nu de kracht hiervan voor mijn bedrijf.”

Klantcontact via Social Media

“Wij hebben ervoor gekozen om alleen te verkopen en hebben geen eigen werkplaats. Het contact met klanten dat we hierdoor zouden kunnen missen, vangen we op door een sterke aanwezigheid op sociale media. We maken voornamelijk gebruik van Instagram en sinds kort ook van TikTok. Dankzij mijn studie communicatie en multimedia, waar ik heb geleerd om met sociale media en video’s om te gaan, kan ik nu mijn werk combineren met mijn opleiding en hobby.

Van elke auto maken we een presentatievideo en van elke aflevering aan een klant maken we een video. Bovendien ga ik elke week een half uur live op TikTok om vragen van klanten en potentiële klanten te beantwoorden. Op deze manier benadrukken we het feestelijke gevoel van het kopen van een nieuwe auto.”

Zorg dat je zichtbaar bent

“Ik zeg altijd dat je zichtbaar moet zijn waar de mensen zijn, en tegenwoordig is bijna iedereen op sociale media. Vandaar onze keuze om hierop te focussen. Dankzij mijn ervaring met sociale media geef ik nu ook workshops waarin ik mensen leer wat ik heb geleerd en hoe ze dat kunnen toepassen op hun eigen situatie.

Bovendien maak ik nu ook presentatievideo’s voor Autoscout24, en vanaf 2024 zal ik ook al hun sociale media beheren. Ik ben niet bezig met concurrentie, ik ben voornamelijk bezig met waarde toevoegen.”