Eigen aflevercentrum voor IKRIJ.NL

Malak Bachri Malak Bachri
Bram de Waard (Foto: Wittebrug)

Private lease: hoe ver kun je gaan met klantenservice?

Met een rapportcijfer van 8,5 gemiddeld scoort IKRIJ.NL hoog in de reviews van gebruikers. “We doen er alles aan om de klanten te ontzorgen”, vertelt Bram de Waard, teamleider private lease bij IKRIJ.NL. “Groei vinden we ook belangrijk, maar dat komt vanzelf als onze klanten tevreden zijn. Onze insteek is: mensen moeten zorgeloos kunnen genieten van hun private leaseauto. Om dat te bereiken hebben we hier een heel hecht team van drie mensen die alle klantvragen beantwoorden. Elke klant heeft één vaste aanspreekpersoon. Uiteraard zijn we goed op de hoogte van alles wat er bij onze klanten speelt. En heeft iemand een aanrijding gehad? Dan werken we dat natuurlijk netjes af. Maar óók bellen we na drie weken om te vragen hoe het nu met hem of haar is. Dat wordt gewaardeerd.” Dat vertaalt zich in trouwe klanten, zoals ook in de reviews te lezen is. Een voorbeeld: ‘Ik word altijd netjes geholpen en ben ook zeker van plan om straks opnieuw gebruik te maken van IKRIJ’.

Vechten voor elke klant 

“Klantenservice gaat bij ons heel ver. We vechten voor elke klant”, stelt Bram. Wat houdt dat dan in? Hij moet even nadenken en heeft dan een goed voorbeeld paraat: “We hebben een klant die raakte buiten zijn schuld betrokken bij een aanrijding. De auto was total loss. Onze klant had zo snel mogelijk een nieuwe auto nodig en wilde liefst precies dezelfde. Maar op dat model zat een heel lange levertijd. Wij zijn toen samen met de klant gaan kijken: wat zijn precies de wensen en welke andere auto zou daarbij passen? Zo kwamen we samen tot een ander model en een paar dagen later stond die auto klaar voor de klant. Na een paar weken, toen we nog even belden om te informeren hoe het ging, vertelde de klant ons nog hoe fijn hij dat had gevonden.”

Occasionlease

Nieuwe klanten komen binnen via de website, maar vooral ook via mond-tot-mondreclame. Ook de Wittebrug en DAVO-dealers brengen klanten aan bij het private leaselabel. Naast het al geroemde persoonlijk contact en de service komen klanten ook af op de scherpe prijzen, weet Bram. Van nieuwe auto’s, maar vooral ook van occasionlease. Want veel van de auto’s die via IKRIJ.NL of Wittebrug lease (zakelijk) terugkomen, kunnen gerust nog een ronde mee in de occasionlease. Tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

Aflevercentrum

De groei van IKRIJ.NL heeft dit voorjaar geleid tot de opening van een eigen aflevercentrum in Rijswijk. Wederom belangrijk voor de klantervaring, stelt Bram. “Klanten kunnen hier een proefrit maken in populaire leaseauto’s, maar vooral ook de occasions bekijken die snel leverbaar zijn. Bij interesse in een occasion wordt het leasecontract online afgesloten en kan de auto binnen enkele werkdagen bij de klant voor de deur staan. Betreft het een nieuwe auto, dan kan de klant ervoor kiezen de auto bij ons in Rijswijk op te halen, bij een Wittebrug of DAVO-dealer, of dat we hem thuisbezorgen. Veel klanten kiezen voor dat laatste, want we hebben klanten door heel het land.” 

Stijgende nieuwprijzen 

Voor de komende jaren ziet Bram veel kansen. “Private lease is nog niet op het hoogtepunt. Juist met de stijgende nieuwprijzen wordt het steeds aantrekkelijker voor mensen om te leasen. Je hoeft geen geld te lenen voor de aanschaf, bent zeker van een vast maandbedrag en komt niet voor dure verrassingen te staan.” Bram merkt dat de markt volwassener wordt. “Het begon natuurlijk vooral met stuntprijzen voor auto’s uit het A-segment. Inmiddels zien we dat klanten steeds meer kiezen voor een auto uit het B-segment, wat meer ruimte en comfort dus. Voor ons maakt het overigens niet uit welke auto iemand wil leasen. De klant is koning.”

Eigen aflevercentrum voor IKRIJ.NL | Automotive Online

Eigen aflevercentrum voor IKRIJ.NL

Malak Bachri Malak Bachri
Bram de Waard (Foto: Wittebrug)

Private lease: hoe ver kun je gaan met klantenservice?

Met een rapportcijfer van 8,5 gemiddeld scoort IKRIJ.NL hoog in de reviews van gebruikers. “We doen er alles aan om de klanten te ontzorgen”, vertelt Bram de Waard, teamleider private lease bij IKRIJ.NL. “Groei vinden we ook belangrijk, maar dat komt vanzelf als onze klanten tevreden zijn. Onze insteek is: mensen moeten zorgeloos kunnen genieten van hun private leaseauto. Om dat te bereiken hebben we hier een heel hecht team van drie mensen die alle klantvragen beantwoorden. Elke klant heeft één vaste aanspreekpersoon. Uiteraard zijn we goed op de hoogte van alles wat er bij onze klanten speelt. En heeft iemand een aanrijding gehad? Dan werken we dat natuurlijk netjes af. Maar óók bellen we na drie weken om te vragen hoe het nu met hem of haar is. Dat wordt gewaardeerd.” Dat vertaalt zich in trouwe klanten, zoals ook in de reviews te lezen is. Een voorbeeld: ‘Ik word altijd netjes geholpen en ben ook zeker van plan om straks opnieuw gebruik te maken van IKRIJ’.

Vechten voor elke klant 

“Klantenservice gaat bij ons heel ver. We vechten voor elke klant”, stelt Bram. Wat houdt dat dan in? Hij moet even nadenken en heeft dan een goed voorbeeld paraat: “We hebben een klant die raakte buiten zijn schuld betrokken bij een aanrijding. De auto was total loss. Onze klant had zo snel mogelijk een nieuwe auto nodig en wilde liefst precies dezelfde. Maar op dat model zat een heel lange levertijd. Wij zijn toen samen met de klant gaan kijken: wat zijn precies de wensen en welke andere auto zou daarbij passen? Zo kwamen we samen tot een ander model en een paar dagen later stond die auto klaar voor de klant. Na een paar weken, toen we nog even belden om te informeren hoe het ging, vertelde de klant ons nog hoe fijn hij dat had gevonden.”

Occasionlease

Nieuwe klanten komen binnen via de website, maar vooral ook via mond-tot-mondreclame. Ook de Wittebrug en DAVO-dealers brengen klanten aan bij het private leaselabel. Naast het al geroemde persoonlijk contact en de service komen klanten ook af op de scherpe prijzen, weet Bram. Van nieuwe auto’s, maar vooral ook van occasionlease. Want veel van de auto’s die via IKRIJ.NL of Wittebrug lease (zakelijk) terugkomen, kunnen gerust nog een ronde mee in de occasionlease. Tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

Aflevercentrum

De groei van IKRIJ.NL heeft dit voorjaar geleid tot de opening van een eigen aflevercentrum in Rijswijk. Wederom belangrijk voor de klantervaring, stelt Bram. “Klanten kunnen hier een proefrit maken in populaire leaseauto’s, maar vooral ook de occasions bekijken die snel leverbaar zijn. Bij interesse in een occasion wordt het leasecontract online afgesloten en kan de auto binnen enkele werkdagen bij de klant voor de deur staan. Betreft het een nieuwe auto, dan kan de klant ervoor kiezen de auto bij ons in Rijswijk op te halen, bij een Wittebrug of DAVO-dealer, of dat we hem thuisbezorgen. Veel klanten kiezen voor dat laatste, want we hebben klanten door heel het land.” 

Stijgende nieuwprijzen 

Voor de komende jaren ziet Bram veel kansen. “Private lease is nog niet op het hoogtepunt. Juist met de stijgende nieuwprijzen wordt het steeds aantrekkelijker voor mensen om te leasen. Je hoeft geen geld te lenen voor de aanschaf, bent zeker van een vast maandbedrag en komt niet voor dure verrassingen te staan.” Bram merkt dat de markt volwassener wordt. “Het begon natuurlijk vooral met stuntprijzen voor auto’s uit het A-segment. Inmiddels zien we dat klanten steeds meer kiezen voor een auto uit het B-segment, wat meer ruimte en comfort dus. Voor ons maakt het overigens niet uit welke auto iemand wil leasen. De klant is koning.”