Slim van Alphabet: boetes betalen via lease-app

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

De Verkeersboetes-functie in de AlphaGuide-app is sinds kort live en is ontwikkeld in nauw overleg met app-gebruikers. Is er met een Alphabet-voertuig een verkeersovertreding geconstateerd, dan krijgt de berijder daarvan een melding via de AlphaGuide-app. Die toont de aard van de overtreding inclusief datum, tijd en locatie en het boetebedrag. De berijder kan via de app het boetebedrag eenvoudig en direct betalen via iDEAL.

Ook handig: digitaal afmelden

De andere nieuwste uitbreiding is het afmelden van de auto bij afloop van het leasecontract. Ook dit kan bij Alphabet nu 100% digitaal: alles wat de leaserijder voorheen op papier moest doorgeven – van contract­informatie en kilometerstanden tot schades – gaat nu snel en simpel via de AlphaGuide-app.

Met deze slimme innovaties zet Alphabet grote stappen vooruit in het digitaliseren van de klantreis en het ontzorgen van berijders en wagenparkbeheerders. Via het digitale platform My Alphabet en de AlphaGuide-app kunnen zij steeds meer zelf regelen. Onderzoek bevestigt de klantvoordelen: 24/7 service zonder wachttijden of papieren rompslomp en razendsnelle foutloze verwerking. Dat leidt aantoonbaar tot meer efficiency, snellere afhandeling en een hogere klant­tevredenheid.

Over AlphaGuide

AlphaGuide, gratis voor Apple en Android, is al jarenlang een van de meest populaire zakelijke apps in de Apple App Store. In ons land telt hij ruim 90.000 actieve gebruikers: circa 50.000 Nederlandse Alphabet-leaserijders plus nog eens veertigduizend andere automobilisten. De AlphaGuide-app blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Zeer populaire functies zijn ritten- en kilometerregistratie en de digitale groene kaart. Sinds begin 2021 kun je er tevens deelauto’s mee reserveren; binnenkort volgt een update waarmee je interactief schades kunt melden via je camera. Zo brengt Alphabet gemak en effectiviteit samen voor meer ‘digital happiness’.

Slim van Alphabet: boetes betalen via lease-app | Automotive Online

Slim van Alphabet: boetes betalen via lease-app

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

De Verkeersboetes-functie in de AlphaGuide-app is sinds kort live en is ontwikkeld in nauw overleg met app-gebruikers. Is er met een Alphabet-voertuig een verkeersovertreding geconstateerd, dan krijgt de berijder daarvan een melding via de AlphaGuide-app. Die toont de aard van de overtreding inclusief datum, tijd en locatie en het boetebedrag. De berijder kan via de app het boetebedrag eenvoudig en direct betalen via iDEAL.

Ook handig: digitaal afmelden

De andere nieuwste uitbreiding is het afmelden van de auto bij afloop van het leasecontract. Ook dit kan bij Alphabet nu 100% digitaal: alles wat de leaserijder voorheen op papier moest doorgeven – van contract­informatie en kilometerstanden tot schades – gaat nu snel en simpel via de AlphaGuide-app.

Met deze slimme innovaties zet Alphabet grote stappen vooruit in het digitaliseren van de klantreis en het ontzorgen van berijders en wagenparkbeheerders. Via het digitale platform My Alphabet en de AlphaGuide-app kunnen zij steeds meer zelf regelen. Onderzoek bevestigt de klantvoordelen: 24/7 service zonder wachttijden of papieren rompslomp en razendsnelle foutloze verwerking. Dat leidt aantoonbaar tot meer efficiency, snellere afhandeling en een hogere klant­tevredenheid.

Over AlphaGuide

AlphaGuide, gratis voor Apple en Android, is al jarenlang een van de meest populaire zakelijke apps in de Apple App Store. In ons land telt hij ruim 90.000 actieve gebruikers: circa 50.000 Nederlandse Alphabet-leaserijders plus nog eens veertigduizend andere automobilisten. De AlphaGuide-app blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Zeer populaire functies zijn ritten- en kilometerregistratie en de digitale groene kaart. Sinds begin 2021 kun je er tevens deelauto’s mee reserveren; binnenkort volgt een update waarmee je interactief schades kunt melden via je camera. Zo brengt Alphabet gemak en effectiviteit samen voor meer ‘digital happiness’.