Harold Verheijen (51) uit Born, sinds 1 jaar Autovakmeester:

‘Eindelijk hoef ik niet meer vreemd te gaan’

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Dankzij een vriend ontdekte Harold Verheijen zijn talent als ondernemer. (Foto: Roel Vink Fotografie)

Verheijen startte zijn bedrijf in 2008, op advies van zijn beste kameraad die een jaar eerder was overleden. “Ik was toen werkplaatschef bij een Renault-dealer. Mijn maat zei meermalen tegen me: verspil je talent niet, begin voor jezelf! Na zijn overlijden liet dat me niet meer los, heb ik een werkplaats ingericht en ben ik Autocentre Verheijen begonnen.”

Alle formule-services
Sinds juni 2018 is Verheijen Autovakmeester. “Ik zat al bij AD Autobedrijf, vooral vanwege de 24 maanden garantie. Omdat die naam op de schop zou gaan, heb ik die nooit hard gevoerd. Nu met Autovakmeester kan ik het volle bak uitdragen. Het duurt bij mij altijd even voordat ik ergens voor ga. Maar als het zover is, dan ook echt voor 120%.”
Verheijen maakt fanatiek gebruik van alle formule-services: van garanties, Tech360 en PassThru tot een Kentekenloket en marketing support. Vooral dat laatste bespaart hem veel tijd. “Alles kan ik regelen via het online platform: van stempels en smeerkaartjes tot distributieriemstickertjes, bedrijfsaankleding, Facebook-advertising en uitingen voor lokale krantjes. Ik gebruik het allemaal en hoef eindelijk niet meer vreemd te gaan. Dat scheelt me alleen al voor de marketing twee uur per week. Da’s toch twaalf dagen per jaar.”
Verheijen heeft ook de benchmarktool WESP erbij genomen. “Want als ondernemer denk je meestal dat je al goed bezig bent. Maar met nieuwe input kan het altijd beter. Zo ontdekten wij bijvoorbeeld dat wij laag scoorden op ruitenwissers; dat pakken we nu actiever op.”

Zo veel mogelijk misbruik
De maandbijdrage van 250 euro vindt Verheijen heel redelijk. “Ik probeer er positief gezien zo veel mogelijk misbruik van te maken. Als collega’s mopperen over zo’n formulebijdrage, dan denk ik altijd: Maak er dan meer gebruik van!” Eén ding mist Verheijen: “Ik zou lease-leenauto’s wel fijn vinden. Als we dat met alle Autovakmeesters – nu zo’n 100 en dat aantal groeit – samen regelen, dan bespaar je collectief toch weer tientjes per maand per leenauto vergeleken met zelf doen.”
Jaar-op-jaar cijfers kan Verheijen nog niet vergelijken. Maar hij ziet al wel verbetering. “We krijgen goede reacties, ik heb meer overzicht en meer lucht voor andere dingen. Zoals meer occasionverkoop of weer meer zelf sleutelen. Grappig: ik heb ooit gezegd dat ik nooit bij een formule zou gaan, uit angst om mijn naam te verliezen. Nu is het ‘Autovakmeester Verheijen’ en ben ik daar enorm trots op.”

Autovakmeester VERHEIJEN, BORN

Met 2,5 fte verzorgt universeel garagebedrijf Autovakmeester Verheijen in Born ongeveer 1.900 klanten. Met vier bruggen maakte hij in 2018 een kleine 1.900 werkplaatsdoorgangen. Onderhoud en reparaties samen leverden in 2018 ongeveer €490.000 omzet op. Daarnaast in- en verkoopt Verheijen jaarlijks zo’n 70 tot 100 occasions (“Vrijwel alleen als service aan klanten”). Als tweede onderneming ernaast heeft Verheijen samen met een vriend ook een oldtimerbedrijf Oldtimer Care & Sales, met onder meer een ’56 Cadillac Coupe de Ville, Rolls-Royces, Bentleys en een Jaguar XJS V12.

‘Eindelijk hoef ik niet meer vreemd te gaan’ | Automotive Online
Harold Verheijen (51) uit Born, sinds 1 jaar Autovakmeester:

‘Eindelijk hoef ik niet meer vreemd te gaan’

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Dankzij een vriend ontdekte Harold Verheijen zijn talent als ondernemer. (Foto: Roel Vink Fotografie)

Verheijen startte zijn bedrijf in 2008, op advies van zijn beste kameraad die een jaar eerder was overleden. “Ik was toen werkplaatschef bij een Renault-dealer. Mijn maat zei meermalen tegen me: verspil je talent niet, begin voor jezelf! Na zijn overlijden liet dat me niet meer los, heb ik een werkplaats ingericht en ben ik Autocentre Verheijen begonnen.”

Alle formule-services
Sinds juni 2018 is Verheijen Autovakmeester. “Ik zat al bij AD Autobedrijf, vooral vanwege de 24 maanden garantie. Omdat die naam op de schop zou gaan, heb ik die nooit hard gevoerd. Nu met Autovakmeester kan ik het volle bak uitdragen. Het duurt bij mij altijd even voordat ik ergens voor ga. Maar als het zover is, dan ook echt voor 120%.”
Verheijen maakt fanatiek gebruik van alle formule-services: van garanties, Tech360 en PassThru tot een Kentekenloket en marketing support. Vooral dat laatste bespaart hem veel tijd. “Alles kan ik regelen via het online platform: van stempels en smeerkaartjes tot distributieriemstickertjes, bedrijfsaankleding, Facebook-advertising en uitingen voor lokale krantjes. Ik gebruik het allemaal en hoef eindelijk niet meer vreemd te gaan. Dat scheelt me alleen al voor de marketing twee uur per week. Da’s toch twaalf dagen per jaar.”
Verheijen heeft ook de benchmarktool WESP erbij genomen. “Want als ondernemer denk je meestal dat je al goed bezig bent. Maar met nieuwe input kan het altijd beter. Zo ontdekten wij bijvoorbeeld dat wij laag scoorden op ruitenwissers; dat pakken we nu actiever op.”

Zo veel mogelijk misbruik
De maandbijdrage van 250 euro vindt Verheijen heel redelijk. “Ik probeer er positief gezien zo veel mogelijk misbruik van te maken. Als collega’s mopperen over zo’n formulebijdrage, dan denk ik altijd: Maak er dan meer gebruik van!” Eén ding mist Verheijen: “Ik zou lease-leenauto’s wel fijn vinden. Als we dat met alle Autovakmeesters – nu zo’n 100 en dat aantal groeit – samen regelen, dan bespaar je collectief toch weer tientjes per maand per leenauto vergeleken met zelf doen.”
Jaar-op-jaar cijfers kan Verheijen nog niet vergelijken. Maar hij ziet al wel verbetering. “We krijgen goede reacties, ik heb meer overzicht en meer lucht voor andere dingen. Zoals meer occasionverkoop of weer meer zelf sleutelen. Grappig: ik heb ooit gezegd dat ik nooit bij een formule zou gaan, uit angst om mijn naam te verliezen. Nu is het ‘Autovakmeester Verheijen’ en ben ik daar enorm trots op.”

Autovakmeester VERHEIJEN, BORN

Met 2,5 fte verzorgt universeel garagebedrijf Autovakmeester Verheijen in Born ongeveer 1.900 klanten. Met vier bruggen maakte hij in 2018 een kleine 1.900 werkplaatsdoorgangen. Onderhoud en reparaties samen leverden in 2018 ongeveer €490.000 omzet op. Daarnaast in- en verkoopt Verheijen jaarlijks zo’n 70 tot 100 occasions (“Vrijwel alleen als service aan klanten”). Als tweede onderneming ernaast heeft Verheijen samen met een vriend ook een oldtimerbedrijf Oldtimer Care & Sales, met onder meer een ’56 Cadillac Coupe de Ville, Rolls-Royces, Bentleys en een Jaguar XJS V12.