Renault verkoopt z’n dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gaat om Renault-vestigingen in Amsterdam Zuid-Oost en Badhoevedorp en Nissan-vestigingen in Amsterdam en Rotterdam.

REA is al in gesprek met potentiële kopers en denkt die gesprekken in de komende maanden af te ronden , zegt het zelf. Het zegt ook dat fabrieksgelieerde dealerschappen alleen nodig zijn in steden waar geen private partners te vinden zijn. En dat is volgens REA in Amsterdam en Rotterdam niet langer het geval. Eerder dit jaar al verkocht het Renault Rotterdam, aan Van Kerkhof en Visscher.

Het was een publiek geheim dat Renault Rotterdam slecht rendeerde. Hoe goed of slecht het gaat met de bedrijven die nu te koop staan, is Automotive niet bekend. Hun rendementen vertonen een stijgende lijn, aldus REA, dat echter onvermeld laat vanuit welk punt die stijging plaatsvindt. Wel zegt REA dat de bedrijven nu “krachtig genoeg zijn om op eigen benen te staan, dankzij een reeks van kostenbesparingen en reorganisaties op het vlak van personeel, managementstructuur en werkkapitaal zoals uitgevoerd in het afgelopen jaar”.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Renault verkoopt z’n dealers | Automotive Online

Renault verkoopt z’n dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gaat om Renault-vestigingen in Amsterdam Zuid-Oost en Badhoevedorp en Nissan-vestigingen in Amsterdam en Rotterdam.

REA is al in gesprek met potentiële kopers en denkt die gesprekken in de komende maanden af te ronden , zegt het zelf. Het zegt ook dat fabrieksgelieerde dealerschappen alleen nodig zijn in steden waar geen private partners te vinden zijn. En dat is volgens REA in Amsterdam en Rotterdam niet langer het geval. Eerder dit jaar al verkocht het Renault Rotterdam, aan Van Kerkhof en Visscher.

Het was een publiek geheim dat Renault Rotterdam slecht rendeerde. Hoe goed of slecht het gaat met de bedrijven die nu te koop staan, is Automotive niet bekend. Hun rendementen vertonen een stijgende lijn, aldus REA, dat echter onvermeld laat vanuit welk punt die stijging plaatsvindt. Wel zegt REA dat de bedrijven nu “krachtig genoeg zijn om op eigen benen te staan, dankzij een reeks van kostenbesparingen en reorganisaties op het vlak van personeel, managementstructuur en werkkapitaal zoals uitgevoerd in het afgelopen jaar”.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.