Renault koppelt marges aan volume

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor dealers die volume draaien is dit interessant: zij verdienen meer dan bij het huidige margesysteem. Voor dealers die hun doelstelling niet halen, is de nieuwe systematiek daarentegen ongunstig. “Als je volume draait is het prima, maar er zit een zeker risico aan vast”, aldus een betrokkene.

Volgens Leo Braal, voorzitter van de Renault-dealervereniging, is er weliswaar overleg geweest tussen de importeur en de dealers, “maar dit was wel dwingend overleg”. Hij bevestigt dat dealers wisselend denken over het nieuwe margesysteem, maar dat is volgens hem een kwestie van kans versus bedreiging. “Als je boven verwachting scoort, kan je ook een bonus verdienen. Sommigen zien de uitdaging daar wel van in.”

De nieuwe marges hebben volgens Braal weinig te maken met het feit dat Renault Nederland sinds nog niet zo gek lang een nieuwe algemeen directeur heeft, Thierry Sybord. “Die is natuurlijk wel de boodschapper, maar het is meer het beleid van meneer Ghosn.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Renault koppelt marges aan volume | Automotive Online

Renault koppelt marges aan volume

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor dealers die volume draaien is dit interessant: zij verdienen meer dan bij het huidige margesysteem. Voor dealers die hun doelstelling niet halen, is de nieuwe systematiek daarentegen ongunstig. “Als je volume draait is het prima, maar er zit een zeker risico aan vast”, aldus een betrokkene.

Volgens Leo Braal, voorzitter van de Renault-dealervereniging, is er weliswaar overleg geweest tussen de importeur en de dealers, “maar dit was wel dwingend overleg”. Hij bevestigt dat dealers wisselend denken over het nieuwe margesysteem, maar dat is volgens hem een kwestie van kans versus bedreiging. “Als je boven verwachting scoort, kan je ook een bonus verdienen. Sommigen zien de uitdaging daar wel van in.”

De nieuwe marges hebben volgens Braal weinig te maken met het feit dat Renault Nederland sinds nog niet zo gek lang een nieuwe algemeen directeur heeft, Thierry Sybord. “Die is natuurlijk wel de boodschapper, maar het is meer het beleid van meneer Ghosn.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.