Roetmeting: 20% afkeur dreigt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit omdat op dit moment sommige nieuwe diesels fluitend door de keuring komen, ook al presteren ze ver beneden hun kunnen.

Peijs is van plan het voertuigreglement hiervoor aan te passen. Zij heeft de RDW opdracht gegeven om een uitvoeringstoets te doen, om te kijken hoe deze nieuwe regels in praktijk kunnen worden toegepast. In december krijgt de minister de uitslag – met advies – van de RDW. Peijs is van plan de regels medio 2007 in te voeren.

Deze maatregel kan voor veel diesels betekenen dat ze niet langer zonder ingrepen door de keuring komen. “10 tot 20% afkeur lijkt mij niet ondenkbaar”, meent Boudewijn Hamel van de Bovag aftersalesdienst.

Zie verder Automotive 22, die 16 november verschijnt

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Roetmeting: 20% afkeur dreigt | Automotive Online

Roetmeting: 20% afkeur dreigt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit omdat op dit moment sommige nieuwe diesels fluitend door de keuring komen, ook al presteren ze ver beneden hun kunnen.

Peijs is van plan het voertuigreglement hiervoor aan te passen. Zij heeft de RDW opdracht gegeven om een uitvoeringstoets te doen, om te kijken hoe deze nieuwe regels in praktijk kunnen worden toegepast. In december krijgt de minister de uitslag – met advies – van de RDW. Peijs is van plan de regels medio 2007 in te voeren.

Deze maatregel kan voor veel diesels betekenen dat ze niet langer zonder ingrepen door de keuring komen. “10 tot 20% afkeur lijkt mij niet ondenkbaar”, meent Boudewijn Hamel van de Bovag aftersalesdienst.

Zie verder Automotive 22, die 16 november verschijnt

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.