Proefrit? Betalen!

Redactie Redactie
• Laatste update:

Wie uiteindelijk toch bij de dealer koopt, krijgt het bedrag voor de proefrit terug.

Het plan is door bijna alle merkdealerverenigingen positief ontvangen, meldt KFZ-Betrieb. Alleen Honda en Daewoo zien er weinig heil in. Overigens heeft de ZDK ook een enquête gehouden onder consumenten; driekwart zei niet van plan te zijn voor een proefrit te gaan betalen. ZDK ziet zich echter gedwongen tot een dergelijke maatregel, gezien de steeds dunner wordende marges. De leden houden er samen zo’n 100.000 royaal uitgeruste demo’s op na, die een kapitaalbeslag van 2,5 à 3 miljard euro plus hoge rentekosten met zich meebrengen, aldus ZDK-voorzitter Rolf Leuchtenberger.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Proefrit? Betalen! | Automotive Online

Proefrit? Betalen!

Redactie Redactie
• Laatste update:

Wie uiteindelijk toch bij de dealer koopt, krijgt het bedrag voor de proefrit terug.

Het plan is door bijna alle merkdealerverenigingen positief ontvangen, meldt KFZ-Betrieb. Alleen Honda en Daewoo zien er weinig heil in. Overigens heeft de ZDK ook een enquête gehouden onder consumenten; driekwart zei niet van plan te zijn voor een proefrit te gaan betalen. ZDK ziet zich echter gedwongen tot een dergelijke maatregel, gezien de steeds dunner wordende marges. De leden houden er samen zo’n 100.000 royaal uitgeruste demo’s op na, die een kapitaalbeslag van 2,5 à 3 miljard euro plus hoge rentekosten met zich meebrengen, aldus ZDK-voorzitter Rolf Leuchtenberger.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.