Koopman grootste autovervoerder

Redactie Redactie
• Laatste update:

De onderneming zal straks over 240 wagens beschikken en ziet het personeelsbestand uitgebreid worden tot 470 man.
“In onze sector is er sprake van een enorme schaalvergroting bij de opdrachtgevers, waardoor er steeds grotere pakketten worden aangeboden”, zegt directeur S. Koopman. “Als je dan hoort dat deze onderneming te koop staat, is de keuze niet zo moeilijk. Bovendien wordt ons werkgebied uitgebreid. Wij waren nog niet actief in Zwitserland en Oostenrijk, Van Amerongen wel.”
Er was nog een verschil tussen de twee bedrijven: Koopman hield zich alleen bezig met het vervoer van nieuwe auto’s, terwijl de omzet van Van Amerongen voor eenderde deel afkomstig was van het vervoer van gebruikte auto’s. “Dat blijven we doen, ook als we straks één bedrijf zijn. De opdrachten zijn immers complementair.”
In de overname is het onroerend goed niet inbegrepen, maar Koopman mag wel langdurig gebruik maken van de terreinen in Barneveld. Koopman Transport zelf heeft drie vestigingen, in Noordhorn, Nijkerk en Oud-Gastel (bij Roosendaal).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Koopman grootste autovervoerder | Automotive Online

Koopman grootste autovervoerder

Redactie Redactie
• Laatste update:

De onderneming zal straks over 240 wagens beschikken en ziet het personeelsbestand uitgebreid worden tot 470 man.
“In onze sector is er sprake van een enorme schaalvergroting bij de opdrachtgevers, waardoor er steeds grotere pakketten worden aangeboden”, zegt directeur S. Koopman. “Als je dan hoort dat deze onderneming te koop staat, is de keuze niet zo moeilijk. Bovendien wordt ons werkgebied uitgebreid. Wij waren nog niet actief in Zwitserland en Oostenrijk, Van Amerongen wel.”
Er was nog een verschil tussen de twee bedrijven: Koopman hield zich alleen bezig met het vervoer van nieuwe auto’s, terwijl de omzet van Van Amerongen voor eenderde deel afkomstig was van het vervoer van gebruikte auto’s. “Dat blijven we doen, ook als we straks één bedrijf zijn. De opdrachten zijn immers complementair.”
In de overname is het onroerend goed niet inbegrepen, maar Koopman mag wel langdurig gebruik maken van de terreinen in Barneveld. Koopman Transport zelf heeft drie vestigingen, in Noordhorn, Nijkerk en Oud-Gastel (bij Roosendaal).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.