Onderdelendistributie Opel gaat naar Distrigo

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Ook de onderdelen van Opel worden komend jaar via Distrigo geleverd (foto: Shutterstock)

Distrigo, het onderdelenplatform van PSA, gaat vanaf 1 januari in Nederland ook de onderdelenvoorziening van Opel verzorgen. Dit meldt PSA in een persbericht. Met de toevoeging van Opel verwacht Distrigo een omzetgroei van 65 procent. Dat heeft forse personele consequenties: de komende maanden groeit de totale Nederlandse bedrijfsvoering van bijna 190 mensen naar 285. Voor het merendeel betreft het magazijnpersoneel en chauffeurs. Ook de commerciële binnen- en buitendienst wordt uitgebouwd.

De onderdelenstrategie van PSA werd twee jaar geleden met gemengde reacties ontvangen. ‘Een fabrikant die gaat retailen? Kansloos.’

Ook de universele merken

De focus ligt bij Distrigo op de PSA-merken Peugeot, Citroën en DS. Daarnaast is er het huismerk Eurorepar. Sinds kort is het assortiment van Distrigo uitgebreid met een brede selectie van de bekende universele merken, waarmee Distrigo zich naar eigen zeggen op het speelveld van de grossiers wil begeven. De huidige klantenkring bestaat grotendeels uit de erkende reparateurs van Peugeot, Citroën en DS, schadeherstelbedrijven en universele autobedrijven. Onderdelenplatform Distrigo ging twee jaar geleden in Nederland van start.

De voorraden liggen op drie locaties: Waalwijk, Zaandam en Hoogeveen. Om Opel in de bestaande logistieke infrastructuur onder te brengen worden die locaties geoptimaliseerd en uitgebouwd. De centrale backoffice bevindt zich in Veenendaal, waar vorige maand de verhuizing naar een groter kantoor heeft plaatsgevonden. Eerder dit jaar verhuisde Opel Nederland van Breda naar het PSA-kantoor in Amsterdam.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Onderdelendistributie Opel gaat naar Distrigo | Automotive Online

Onderdelendistributie Opel gaat naar Distrigo

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Ook de onderdelen van Opel worden komend jaar via Distrigo geleverd (foto: Shutterstock)

Distrigo, het onderdelenplatform van PSA, gaat vanaf 1 januari in Nederland ook de onderdelenvoorziening van Opel verzorgen. Dit meldt PSA in een persbericht. Met de toevoeging van Opel verwacht Distrigo een omzetgroei van 65 procent. Dat heeft forse personele consequenties: de komende maanden groeit de totale Nederlandse bedrijfsvoering van bijna 190 mensen naar 285. Voor het merendeel betreft het magazijnpersoneel en chauffeurs. Ook de commerciële binnen- en buitendienst wordt uitgebouwd.

De onderdelenstrategie van PSA werd twee jaar geleden met gemengde reacties ontvangen. ‘Een fabrikant die gaat retailen? Kansloos.’

Ook de universele merken

De focus ligt bij Distrigo op de PSA-merken Peugeot, Citroën en DS. Daarnaast is er het huismerk Eurorepar. Sinds kort is het assortiment van Distrigo uitgebreid met een brede selectie van de bekende universele merken, waarmee Distrigo zich naar eigen zeggen op het speelveld van de grossiers wil begeven. De huidige klantenkring bestaat grotendeels uit de erkende reparateurs van Peugeot, Citroën en DS, schadeherstelbedrijven en universele autobedrijven. Onderdelenplatform Distrigo ging twee jaar geleden in Nederland van start.

De voorraden liggen op drie locaties: Waalwijk, Zaandam en Hoogeveen. Om Opel in de bestaande logistieke infrastructuur onder te brengen worden die locaties geoptimaliseerd en uitgebouwd. De centrale backoffice bevindt zich in Veenendaal, waar vorige maand de verhuizing naar een groter kantoor heeft plaatsgevonden. Eerder dit jaar verhuisde Opel Nederland van Breda naar het PSA-kantoor in Amsterdam.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.