A2SP en Cartalk International kopen Mivar Group

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De bedrijven werkten al samen. (Foto: Shutterstock)

RDW-provider A2SP en zusterbedrijf Cartalk International (CI) nemen met ingang van maart dataleverancier Mivar Group over. Dat melden de bedrijven vandaag aan Automotive. Erik Jacobs (A2SP) en Maarten Slagtveld (CI) gaan samen de directie vormen. Mivar Group, waar vorig jaar directeur en aandeelhouder Chris Kimman vertrok, is leverancier van TecRMI data, Misystems en Driver Software.

A2SP en Cartalk International werken al jaren samen met Mivar Group. Volgens Paul Lauret, oprichter en aandeelhouder van A2SP en CI, is de overname een logische. “De kracht van deze overname zit in de synergie tussen het klantenbestand van de drie bedrijven, de data en de software applicaties. Het samenbrengen was voor mij een logische stap om applicaties en data voor klanten breed beschikbaar te stellen.”

Totaaloplossing

In 2016 werd Cartalk International verzelfstandigd. Het bedrijf wil data as a service-producten leveren aan een breed scala aan partijen, zoals verzekeraars import- en exportdienstverleners, webshops en wholesalers. “Deze overname biedt voor Cartalk International de mogelijkheid om onze ontwikkeling te versnellen door de combinatie van onze producten en de technische kennis en de beschikbaarheid van de Mivar-data. Wij kunnen hierdoor de markt nog beter voorzien van de juiste data”, aldus managing director Maarten Slagtveld.

Erik Jacobs, managing director van A2SP, stelt dat zijn bedrijf en Mivar dezelfde klantengroep bedienen. “Onze klanten vragen steeds meer om een totaaloplossing voor hun bedrijfsprocessen. Het integreren van elkaars diensten en applicaties in dealer- en garagemanagementsystemen ligt dus voor de hand.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

A2SP en Cartalk International kopen Mivar Group | Automotive Online

A2SP en Cartalk International kopen Mivar Group

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De bedrijven werkten al samen. (Foto: Shutterstock)

RDW-provider A2SP en zusterbedrijf Cartalk International (CI) nemen met ingang van maart dataleverancier Mivar Group over. Dat melden de bedrijven vandaag aan Automotive. Erik Jacobs (A2SP) en Maarten Slagtveld (CI) gaan samen de directie vormen. Mivar Group, waar vorig jaar directeur en aandeelhouder Chris Kimman vertrok, is leverancier van TecRMI data, Misystems en Driver Software.

A2SP en Cartalk International werken al jaren samen met Mivar Group. Volgens Paul Lauret, oprichter en aandeelhouder van A2SP en CI, is de overname een logische. “De kracht van deze overname zit in de synergie tussen het klantenbestand van de drie bedrijven, de data en de software applicaties. Het samenbrengen was voor mij een logische stap om applicaties en data voor klanten breed beschikbaar te stellen.”

Totaaloplossing

In 2016 werd Cartalk International verzelfstandigd. Het bedrijf wil data as a service-producten leveren aan een breed scala aan partijen, zoals verzekeraars import- en exportdienstverleners, webshops en wholesalers. “Deze overname biedt voor Cartalk International de mogelijkheid om onze ontwikkeling te versnellen door de combinatie van onze producten en de technische kennis en de beschikbaarheid van de Mivar-data. Wij kunnen hierdoor de markt nog beter voorzien van de juiste data”, aldus managing director Maarten Slagtveld.

Erik Jacobs, managing director van A2SP, stelt dat zijn bedrijf en Mivar dezelfde klantengroep bedienen. “Onze klanten vragen steeds meer om een totaaloplossing voor hun bedrijfsprocessen. Het integreren van elkaars diensten en applicaties in dealer- en garagemanagementsystemen ligt dus voor de hand.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.