RDW: zorg om apk-remmenbanken

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2009 heeft de RDW bekend gemaakt dat het gebruik van de zelfregistrerende remvertragingsmeter vanaf 1 mei 2014 niet meer is toegestaan. Vanaf die datum is voor de apk2 een platen- of rollenremmentestbank vereist. Volgens de RDW moeten voor die tijd nog ongeveer 3.800 keuringsstations met APK-2-erkenning zo`n remmentestbank aanschaffen.
De RDW zegt te vrezen dat een aantal bedrijven die deadline niet gaat halen. “Het lijkt erop dat veel ondernemers denken dat het wel los loopt, dat mei 2014 nog ver weg is”, aldus Weem tegenover de Bovagkrant. “Maar die datum is dichterbij dan je denkt.”

Bovag zegt de zorg van de RDW te delen. “Een bedrijf dat op 1 mei 2014 geen goedkeurde remmentestbank heeft kan worden geschorst. En als je niet kunt keuren verlies je omzet”, aldus Boudewijn Hamel, hoofd Techniek en Duurzaamheid bij Bovag.

Klik hier voor een overzicht van de RDW apk-eisen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

RDW: zorg om apk-remmenbanken | Automotive Online

RDW: zorg om apk-remmenbanken

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2009 heeft de RDW bekend gemaakt dat het gebruik van de zelfregistrerende remvertragingsmeter vanaf 1 mei 2014 niet meer is toegestaan. Vanaf die datum is voor de apk2 een platen- of rollenremmentestbank vereist. Volgens de RDW moeten voor die tijd nog ongeveer 3.800 keuringsstations met APK-2-erkenning zo`n remmentestbank aanschaffen.
De RDW zegt te vrezen dat een aantal bedrijven die deadline niet gaat halen. “Het lijkt erop dat veel ondernemers denken dat het wel los loopt, dat mei 2014 nog ver weg is”, aldus Weem tegenover de Bovagkrant. “Maar die datum is dichterbij dan je denkt.”

Bovag zegt de zorg van de RDW te delen. “Een bedrijf dat op 1 mei 2014 geen goedkeurde remmentestbank heeft kan worden geschorst. En als je niet kunt keuren verlies je omzet”, aldus Boudewijn Hamel, hoofd Techniek en Duurzaamheid bij Bovag.

Klik hier voor een overzicht van de RDW apk-eisen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.