Schadebedrijf wil equipment-pool; zinloos, zegt Focwa

Redactie Redactie
• Laatste update:

Schadebranchevereniging Focwa sommeert haar Eurogarant-leden om voor 1 september aan de nieuwste eisen op het gebied van lasapparatuur te voldoen. Maar volgend jaar komt er een nieuwe Europese stralingswetgeving, aldus Hans van Poorten van Donkers, waarvan de criteria nog niet bekend zijn; en dus is het niet verantwoord om heel veel geld in apparatuur te investeren. “Daarnaast gebruik je een lasapparaat in totaal misschien tien seconden per dag. Dat rechtvaardigt zo’n investering niet.”
Volgens Jan Koolen van de Focwa zal een equipment-pool overigens niet helpen. “Elk bedrijf moet afzonderlijk aan de eisen voldoen, en dus zelf de juiste lasapparatuur bezitten.” Hans Poorten is van deze opstelling op de hoogte. “We verwachten dat er zo’n zevenhonderd Focwa-leden zijn die er net zo over denken als wij. Als we die kunnen mobiliseren, dan moet de branchevereniging toch naar ons luisteren. Uit een inventarisatie die we hebben gedaan, blijkt dat slechts zo’n twintig procent van de bedrijven al in de apparatuur heeft geïnvesteerd. De rest wacht af.”
Deze week gaat er een brief uit naar de Focwa Eurogarant-bedrijven, waarin ze wordt gevraagd om te bewijzen dat ze de nodige investeringen hebben gedaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Schadebedrijf wil equipment-pool; zinloos, zegt Focwa | Automotive Online

Schadebedrijf wil equipment-pool; zinloos, zegt Focwa

Redactie Redactie
• Laatste update:

Schadebranchevereniging Focwa sommeert haar Eurogarant-leden om voor 1 september aan de nieuwste eisen op het gebied van lasapparatuur te voldoen. Maar volgend jaar komt er een nieuwe Europese stralingswetgeving, aldus Hans van Poorten van Donkers, waarvan de criteria nog niet bekend zijn; en dus is het niet verantwoord om heel veel geld in apparatuur te investeren. “Daarnaast gebruik je een lasapparaat in totaal misschien tien seconden per dag. Dat rechtvaardigt zo’n investering niet.”
Volgens Jan Koolen van de Focwa zal een equipment-pool overigens niet helpen. “Elk bedrijf moet afzonderlijk aan de eisen voldoen, en dus zelf de juiste lasapparatuur bezitten.” Hans Poorten is van deze opstelling op de hoogte. “We verwachten dat er zo’n zevenhonderd Focwa-leden zijn die er net zo over denken als wij. Als we die kunnen mobiliseren, dan moet de branchevereniging toch naar ons luisteren. Uit een inventarisatie die we hebben gedaan, blijkt dat slechts zo’n twintig procent van de bedrijven al in de apparatuur heeft geïnvesteerd. De rest wacht af.”
Deze week gaat er een brief uit naar de Focwa Eurogarant-bedrijven, waarin ze wordt gevraagd om te bewijzen dat ze de nodige investeringen hebben gedaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.