Alphabet stopt occasionverkoop aan consumenten

Alphabet • Ook Athlon Car Lease en Leaseplan stopten eerder met de verkoop van ex-leaseauto’s aan particulieren.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Alphabet beste leasemaatschappij op MT1000-lijst
(Foto: Alphabet)

Alphabet stopt met de verkoop van occasions aan consumenten, zo meldt de leasemaatschappij in een persbericht. De vestigingen in Amsterdam, Breda en Zwolle sloten 31 december 2023 definitief de deuren.

Alphabet meldt dat de sluiting van de vestigingen ‘het resultaat is van een grondige evaluatie van marktomstandigheden, bedrijfsstrategie en klantbehoeften’. Alphabet is om een uitgebreide reactie gevraagd.

Vorig jaar maakte Athlon Car Lease ook bekend te stoppen met de verkoop van ex-leaseauto’s aan particulieren. Het bedrijf stopte ermee om de ‘groei van Athlon Flex te realiseren’. Ook Leaseplan-dochter Carnext maakte eveneens bekend te stoppen met de verkoop van occasions aan particulieren.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.