Opel keert terug op Algerijnse markt

Algerije • Opel keert na zes jaar afwezigheid terug in Algerije.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Een Opel Astra
(Foto: Opel)

Opel lanceert drie modellen op de Algerijnse markt. De Opel Mokka, Astra en Grandland zijn vanaf deze week te bestellen in het Noord-Afrikaanse land, zo laat het merk weten in een persbericht.

Met deze stap keert Opel na zes jaar afwezigheid terug in Algerije. In 2017 kondigde de toenmalige regering van dat land een importverbod op nieuwe auto’s af. Met Algerije voegt Opel een markt toe aan zijn portefeuille van zogenoemde MEA-landen (Midden-Oosten & Afrika). Opel is actief in dertien andere landen in deze regio, waaronder Marokko, Tunesië, Zuid-Afrika en Turkije.

Eerder dit jaar investeerde moederbedrijf Stellantis al ruim 200 miljoen euro in de bouw van een nieuwe autofabriek in de Noord-Algerijnse havenstad Oran. Dit najaar start daar de productie van de Fiat 500 hybrid.

Opel keert terug op Algerijnse markt | Automotive Online

Opel keert terug op Algerijnse markt

Algerije • Opel keert na zes jaar afwezigheid terug in Algerije.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Een Opel Astra
(Foto: Opel)

Opel lanceert drie modellen op de Algerijnse markt. De Opel Mokka, Astra en Grandland zijn vanaf deze week te bestellen in het Noord-Afrikaanse land, zo laat het merk weten in een persbericht.

Met deze stap keert Opel na zes jaar afwezigheid terug in Algerije. In 2017 kondigde de toenmalige regering van dat land een importverbod op nieuwe auto’s af. Met Algerije voegt Opel een markt toe aan zijn portefeuille van zogenoemde MEA-landen (Midden-Oosten & Afrika). Opel is actief in dertien andere landen in deze regio, waaronder Marokko, Tunesië, Zuid-Afrika en Turkije.

Eerder dit jaar investeerde moederbedrijf Stellantis al ruim 200 miljoen euro in de bouw van een nieuwe autofabriek in de Noord-Algerijnse havenstad Oran. Dit najaar start daar de productie van de Fiat 500 hybrid.